Mainos

Siimes leimaa puolueensa lakkautuspuheet yksityisajatteluksi

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes pitää viime päivien puheita Vasemmistoliiton yhdistämisestä SDP:hen turhanpäiväisenä yksityisajatteluna, joka ei kelpaa edes puolueen ay-siivelle.

Vasemmistoliitossa vetää nyt joka nurkassa. Puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes tuskailee turvallisuuslinjansa kanssa ja vertaa asemaansa kidutuskoneessa roikkumiseen, mutta tuoreimmat vaatimukset puolueensa yhdistämisestä SDP:hen Siimes kuittaa yksittäisen SAK-johtajan höpinäksi.

- Tuota asiaa pitää kysyä ihan puhtaasti Matti Viialaiselta. En pidä puolueiden yhdistymistä millään tasolla järkevänä, mutta käytännöllistä yhteistyötä vasemmiston olisi hyvä tehdä esimerkiksi seuraavissa presidentinvaaleissa, Siimes pohtii.

Millainen tunnelma teille tulee puheenjohtajana tällaisten puheiden jälkeen?

- Täytyy sanoa, että tämä nyt lähinnä haukotuttaa - Matti Viialaisen muistioinnokkuus. En muista monesko kerta tämä on, Siimes toteaa.

Kannatusta Viialaisen ajatuksille ei tunnu löytyvän. Osa puolueen ay-siivestä irtisanoutui niistä tämän päivän Kansan Uutisissa.

Eduskuntaryhmästäkään tuskin löytyy hankkeelle ainoatakaan kannattajaa. Oman puolueensa hakkumisesta arvostelua saanut Siimes puolestaan panee Viialaisen jonon jatkoksi:

- Minä en tunne mitään vastenmielisyyttä omaa puoluettani kohtaan, mutta tietenkin joidenkin tahojen toimintatavoissa on vähän parantamista ja yksi niistä tahoista nyt on SAK:n apulaisjohtaja Matti Viialainen.

Joka tapauksessa sen verran vasemmiston yhdistymispuheet ainakin porvareja säikäyttivät, että käytäväpuheissa esiin on kaivettu suunnitelmat kokoomuksen ja keskustan yhteistyön parantamiseksi, jopa yhdistämiseksi. Viime presidentinvaaleissa yhteistyö lässähti kuin pannukakku - nyt luvataan parempaa.

- Toinen kierros on sitten äänestäjien käsissä. Uskon että halua läheisempään yhteistyöhön on enemmän kuin ehkä joskus aikaisemmin, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen.

Keskustassa suurvasemmiston pelätään puolestaan rapauttavan demokratian, mikä suorastaan huutaa porvariyhteistyön tiivistämistä.

- Aika outo olisi sellainen tilanne, että meillä olisi suurin vasemmistoryhmä, ja se pitäisi sitten muita puolueita politiikan odotushuoneessa hallituneuvottelujen ajan ja valitsisi aina sieltä mielelleen sopivan, toteaa keskustan kansanedustaja Mika Lintilä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.