Siimes: Asukkaan elinkaari otettava huomioon rakentamisessa

Väestön ikääntyminen vaikuttaa vahvasti tuleviin asuntomarkkinoihin, kun lapsiperheiden määrä pienenee ja vanhempien pariskuntien osuus kasvaa, muistuttaa asuntoministeri Suvi-Anne Siimes (vas.).

Rakennuksen ja ympäristön elinkaaren lisäksi tulisi nykyistä enemmän ottaa huomioon myös ihmisen eli asukkaan elinkaari, painotti Siimes Omakoti-messuille lähettämässään tervehdyksessä. Kuudetta kertaa järjestettävät Omakoti 2000 -messut jatkuvat Vantaan Myyrmäki-hallissa viikonvaihteen.

-Uskonkin, että uuden talon hyvät elinkaariominaisuudet eli kestävät materiaalit ja rakenneratkaisut samoin kuin asunnon sisätilojen helppo muunneltavuus auttavat säilyttämään asunnon jälleenmyyntiarvoa. -Tulevaisuuden eläkkeensaajilla on yhä useammin paitsi halua, myös varaa asua väljästi ja mukavasti, Siimes huomautti.

Tonttimarkkinat

Vantaan kolmipäiväinen tapahtuma on Suomen ainoa pientalorakentamisen ja korjaamisen erikoistapahtuma. Messuilla on noin 230 näytteilleasettajaa.

Messujen erikoisuus ovat tonttimarkkinat, jotka ovat koonneet paikalle 23 kaupunkia ja kuntaa sekä monia kiinteistönvälittäjiä esittelemään Etelä-Suomen omakotitonttialueita. Messut päättyvät sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja