Sihvonen: Uuden päävalmentajan saaneelle SM-liigaseuralle on luvassa hyvää – "Ei pitkä matka"

Sihvosen joukkueanalyysi: KooKoo 1:16
Katso videolta Petteri Sihvosen arvio KooKoosta.

KooKoo on kuulunut pelaajabudjeteiltaan jääkiekon SM-liigan pieniin, mutta viimeisimmät kaksi kautta ovat olleet joukkueelta jäällä vahvoja. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ounastelee edellisellä sesongilla yhdeksänneksi sijoittuneen kouvolalaisseuran iskevän nyt runkosarjassa seitsemänneksi.

Jussi Ahokas teki KooKoon päävalmentajana resursseihin nähden vahvaa jälkeä. Kesken jääneellä SM-liigakaudella 2019–20 kouvolalaiset olivat viidensinä, ja viime kausi tuotti yhdeksännen sijan. Sihvonen ennakoi, että KooKoo nähdään edellissesongin tavoin pudotuspelien villi kortti -kierroksella – nyt runkosarjan seitsemänneltä sijalta – kun puikoissa on Olli Salo.

– KooKoossa on hienoa jatkumoa, kiitos urheilujohtaja Jarno Kultasen ja hänen päävalmentajavalintojensa. Jussi Ahokkaasta Olli Saloon ei ole pitkä matka. Salo otti mukaan myös vanhoja omia pelaajiaan HPK-ajoiltaan. Petteri Nikkilä, Heikki Liedes ja Teemu Rautiainen ovat hyviä vahvistuksia, Sihvonen ruotii.

Mitkä seikat tukevat Sihvosen väitettä, ettei KooKoo yllä runkosarjassa kuitenkaan kuuden sakkiin ja suoraan puolivälieräpaikkaan? Katso koko arvio pääkuvan videolta.

Petteri Sihvonen asettaa arvioissaan SM-liigan joukkueet järjestykseen kauden 2021–2022 alla. Kaikki Sihvosen arviot julkaistaan osoitteessa mtvuutiset.fi/liiga ennen 9. syyskuuta alkavaa runkosarjaa.

Sihvonen aloittaa arvionsa mielestään runkosarjan jumboksi jäävästä joukkueesta. Arviot huipentuvat 9. syyskuuta Sihvosen näkemykseen runkosarjan voittajasta.

Sihvosen aiemmat arviot:

Lue myös:

    Uusimmat