Sihvonen: Tappara epäröi yhdellä osa-alueella – "Tällä hetkellä JYPin etu CHL:ssä"

Tappara ja JYP kohtaavat jääkiekon CHL:n neljännesvälierien toisessa osaottelussa tiistaina. MTV Sportin asiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan parempi hyökkäyspelaaminen kallistaa vaa'an JYPin puolelle.

MAINOS

CHL:n pudotuspelit tiistaina C Morella!

Klo 18.55: Tappara–JYP C More Max (studio klo 18.30)
Klo 20.50: Nottingham–Zürich C More Sport 1

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

JYP otti ensimmäisessä osaottelussa 3-1-kotivoiton, joten sillä on etulyöntiasema tiistain taistossa paikasta kahdeksan joukkoon.

Sihvosen mukaan suomalaisseurat ovat puolustuspelaamisen osalta hyvin samankaltaisia, mutta hyökkäysosastolla JYP on ollut taktisesti Tapparaa etevämpi.

– JYP pelaa melko perinteistä Meidän peliä, jossa hyökkäämistä rytmitetään. Se on aika lailla lyhytsyöttöpelaamista. Tappara lähti kauden alusta päävalmentaja Jukka Rautakorven johdolla muuttamaan eli nopeuttamaan pelaamista. Siellä oli pitkiä ja puolipitkiä syöttöjä. Kun se ei toiminut, Rautakorpi on joutunut palaamaan edeltäjänsä Jussi Tapolan linjoille. Tapparan pelaaminen on nyt sellaista välimallin pelaamista. Tämä on se erottava tekijä, ja sanoisin, että tällä hetkellä se on JYPin etu, Sihvonen analysoi.

Sihvonen puhuu pääkuvan CHL Extrassa myös JYP- ja Tappara-valmennuksen persoonaeroista. Asiantuntijan mukaan Tappara-leirissä voi olla ongelma sillä osastolla.

Lue myös:

    Uusimmat