Sihvonen: SM-liigassa käynnissä suurenmoinen kuurupiilo – "Ennenkuulumatonta, että näin voi sanoa tammikuussa"

1:37
Hockey Night Extrassa analysoitiin SM-liigakauden yllättäjän Pelicansin näkymiä – "Kaikki viisarit osoittavat alaspäin."

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen iloitsee siitä, miten moni seura näyttäisi olevan vielä mukana mestaruustaistossa SM-liigassa.

On oikeastaan sääli, että SM-liigaa pelataan juuri nyt tyhjille katsomoille, toisaalta C Moren kautta on pääsy todistamaan ennätysmäisen mielenkiintoista näytelmää, jossa vielä niin sanotusti ensimmäiset voivat tulla viimeisiksi, viimeiset ensimmäisiksi.

Juuri nyt on todella hankala varmoin ottein ennustaa kevään voimasuhteita SM-liigassa. Tämä arvaamattomuus sähköistää tunnelman. Aivan kuin voimasuhteet riitelisivät keskenään.

Sen verran voi jo tässä vaiheessa todeta, että ne joukkueet, joilla on jonkinlaista potentiaalia pelata jopa mestaruudesta, näyttäisivät jakaantuvan pelitavallisesti kahteen kategoriaan.

Yhtäällä on nelikko, joka perustaa enemmän tai vähemmän jatkuvan liikkeen pelaamiseen: Lukko, Ilves, Kärpät ja varauksin Pelicans – kevättä silmällä pitäen oman makuni mukaisessa voimasuhdejärjestyksessä mainiten.

Toisaalla on viiden kopla, joka pelaa liikettä kuitenkin välillä pysähdellen: HIFK, Tappara, KooKoo, TPS ja KalPa, taas voimasuhdejärjestyksessä listaten.

On ennenkuulumatonta, että tammikuussa voi mainita peräti yhdeksän seuraa, jotka ovat jollain tavoin vielä kiinni peräti mestaruustaistossa.

Olen kuitenkin sen verran tiukka realisti, että pudotan kaksi joukkuetta pois mestarikandidaateista: sentään Pelicans ja KalPa eivät kuulu mestarisuosikkeihin. Myös TPS:n ja KooKoon vaiheille asettaisin tässä kohtaa keskisuuria kysymysmerkkejä.

Ja silti tähteelle jäävät: HIFK, Tappara, Lukko, Ilves (ja Kärpät).

Jos tuota viisikko vielä pitää tiivistää, on Kärpät pullahtaa porukasta pois. Ainakin näillä näkymin. Tällä viikolla nähdyt Kärppien Lukko-pelit nostivat hieman Kärppien osaketta, mutta toisaalta osake myös laski, koska Kärppien valmentajat eivät näytä tekevän kaikkia niitä muutoksia oululaisten pelaamiseen, jotka he itsekin tietävät, että tehdä pitäisi.

Lukko on kova ja omintakeinen.

HIFK on vetänyt viisikkonsa televisiokuviin.

Tappara parantanee vielä, jos vain päävalmentaja Jussi Tapola ei ole yhtä uppiniskainen kuin Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on.

Ilves menetti muutamia kärkipelaajiaan ja sen muista poikkeavaa pelitapaa aletaan kevään mittaan todella koetella. Ilveksessä on jonkinlainen iloinen paluu mitalikantaan -meininki päällä – sillä onhan se pronssikin mitali.

Ota tuosta selvää. Ei tässä tohdi sanoa, mikä joukkue on kaikkein potentiaalisin viemään kannun. Pelaajistotkin ehtivät vielä elää. Eikä valmentajien uppiniskaisuus tai kokeilunhalu ole lopullista.

Suurenmoista, suorastaan hykerryttävää on, että tilanne on aidosti näin kovin auki.

Aivan kuin vielä oltaisiin kuurupiilosilla sen suhteen, kuka on kuka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja