Sihvonen: Lauri Marjamäen korvaajaksi ehdolla kolme nimeä – Kärppien potkupäätös jäi vajaaksi

Lauri Marjamäki avoimena Kärppien pettymyskaudesta – haali vastuuta ja väsyi: "Siinä tein varmasti ison virheen" 0:53
Lauri Marjamäki antoi avoimen haastattelun Kärppien pettymyskaudesta MTV Urheilulle viime elokuussa. Hän haali vastuuta ja väsyi: "Siinä tein varmasti ison virheen."

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen analysoi tuoreeltaan Lauri Marjamäen saamia potkuja.

Yllätyin ja en yllättynyt. Siis siitä, että Kärpät antoi potkut päävalmentajalleen Lauri Marjamäelle. Tähän asti kutoutuneessa asetelmassa oli edellytyksiä sekä antaa että olla antamatta potkut Marjamäelle. 

Jos minulta olisi kysytty, olisin tiukan puntaroinnin jälkeen ehdottanut, ettei Marjamäelle anneta potkuja. Potkuja olisin puoltanut tiukoin tiedossa olevin reunaehdoin.

Reunaehdot ovat ne, että Kärpillä täytyy olla tarkka suunnitelma edetä tästä tulevaisuuteen ilman Marjamäkeä. Suunnitelmasta ei juuri nyt kieli se, että Kärpät ilmoittaa, että "Marjamäen tilalle ei ole palkittu uutta päävalmentajaa, vaan nykyinen valmennusryhmä Ville Mäntymaan johdolla luotsaa toistaiseksi joukkuetta eteenpäin runkosarjassa".

Tosin sanassa toistaiseksi saattaa olla avain tulevaisuuteen. Siinä tapauksessa Lauri Marjamäen irtisanominen oli Kärpiltä oikea siirto.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Se on selvää, ettei Kärpät voi määräänsä kauemmin mennä Mäntymaan komennossa Toni Sihvonen apuvalmentajana. Edes mahdollisen satumaisen startin sattuessa seuraus ei saa olla se, että Mäntymaasta tulee uusi vakituinen päävalmentaja. Vielä ei ole Mäntymaan aika. Miksi näin? Siksi, että Kärpät pelaa tällä hetkellä äärimmäisen kovaa peliä. Nyt ei ole kokeilujen aika.

Sivumennen sanon, että myös Mäntymaan ja Sihvosen olisi pitänyt saada potkut. He ovat osa sitä prosessia, jossa Marjamäki valmensi hieman yli vuoden aikana Kärpille kolmea erilaista pelitapaa. Lyhyesti: Marjamäki joutui tuuliajolle jo aikoinaan Leijonien nuorena päävalmentajana; pelikirjojen osalta heikossa KHL:ssä hän taantui keskinkertaiselle tasolle taktiikan valmentajana; Kärppiin hänellä ei ollut tuoda voittavaa pelikirjaa; ja valmentajapersoonansa puolesta hän oli nyt Oulussa liian perfektionisti ja kova.

Vain se pelastaa Mäntymaan ja Sihvosen potkuilta, jos seuraava päävalmentaja haluaa heidät pitää valmennustiimissä. Siinä on eri osapuolilla seura mukaan lukien tiukan mietinnän paikka.

En näe oikein muuta vaihtoehtoa kuin sen, että Kärppien seuraavan päävalmentajan tulee olla kovinta mahdollista suomalaista kaliiberia – ja silloin vaihtoehdot ovat vähissä. Melkeinpä vain joku kolmikosta Kari Jalonen, Pekka Virta tai Karri Kivi tulee kyseeseen.

Lue myös:

    Uusimmat