Sienisatoa kannatta hyödyntää heti tuoreena! Näihin maistuviin piiraisiin voit käyttää erilaisia sieniä, jos tuoreita ei ole saatavilla myös säilötyt käyvät. Pohjaksi sopii terveellinen pakasteruistaikina.
Sienipiiraat
16-20 kpl
- 1 pkt ruistaikinaa (500 g)
- Täyte:
- 2 rkl voita
- 1 l tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita, kantarelleja tai 300 g pakastettuja sieniä)
- 3 dl Myllyn Paras riisi+ohra -suurimoseosta kypsänä (1 dl raakaa suurimoseosta)
- 2 sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
- 2 keitettyä munaa
- 2-3 tl yrttisuolaa (mikäli sienissä ei ole)
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 100 g tuorejuustoa (esim. sieni tai sitruunapippuri)
- 200 g ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)
- Kananmunaa voiteluun
Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Keitä 1 dl suurimoseosta (puuro tai irtonainen sopivat molemmat) lähes kypsiksi n. ½ litrassa kasvislientä. Kuullota sillä aikaa sieniä ja hienonnettua sipulia voissa kasarissa. Lisää seokseen munahakkelus ja muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon keitetyt suurimot.
