Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sienipiiraat

Sienipiiraat
SienipiiraatMyllyn Paras
Julkaistu 13.09.2007 09:37(Päivitetty 19.09.2007 09:24)


Sienisatoa kannatta hyödyntää heti tuoreena! Näihin maistuviin piiraisiin voit käyttää erilaisia sieniä, jos tuoreita ei ole saatavilla myös säilötyt käyvät. Pohjaksi sopii terveellinen pakasteruistaikina.

Sienipiiraat

16-20 kpl

  • 1 pkt ruistaikinaa (500 g)
  • Täyte:
  • 2 rkl voita
  • 1 l tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita, kantarelleja tai 300 g pakastettuja sieniä)
  • 3 dl Myllyn Paras riisi+ohra -suurimoseosta kypsänä (1 dl raakaa suurimoseosta)
  • 2 sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
  • 2 keitettyä munaa
  • 2-3 tl yrttisuolaa (mikäli sienissä ei ole)
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 100 g tuorejuustoa (esim. sieni tai sitruunapippuri)
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)
  • Kananmunaa voiteluun

Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Keitä 1 dl suurimoseosta (puuro tai irtonainen sopivat molemmat) lähes kypsiksi n. ½ litrassa kasvislientä. Kuullota sillä aikaa sieniä ja hienonnettua sipulia voissa kasarissa. Lisää seokseen munahakkelus ja muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon keitetyt suurimot.

Kauli sulaneet taikinalevyt puolta isommiksi. Painele taikinasta pohjia pyöreällä muotilla tai juomalasilla. Kauli pohjat ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. Tai jaa kumpikin taikinalevy 10 palaan ja painele sormin tai pulikalla paloista pieniä piiraspohjia. Levitä niiden päälle täytettä noin ½ cm:n kerros, jätä reunat vapaiksi. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele reunat munalla. Voit tehdä piiraat myös pieniin matalareunaisiin piirasvuokiin, tällöin ei tarvitse rypyttää.

Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia kauniin värisiksi.

Vinkki: Halutessa sienet voi korvata kasviksilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiMitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertooErikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syySuoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavammanLisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:52
    Kuolema

    Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo

  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen15:50
    Teknologia

    Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syy

  • Eilen14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman