Siena-kangas Alvar Aalto

Vähän on paljon. Siena on Alvar Aallon 1950-luvulla suunnittelema kangas, joka ei kuviollaan prameile -säntillisiä suorakulmioita siisteissä riveissä. Juuri tällaisen kankaan voi arkkitehti suunnitella pehmentämään sisustusta ja taustaksi huonekaluille. Se on helposti elänyt 50 vuotta ja elää yhä. Ja jos jotain aaltomaista tästä haluaa etsiä, voisi se löytyä vaikka tiilestä ja Sienan kaupungista, jota Aalto rakasti ja joka on vanhoja punatiilirakennuksia tulvillaan. Säynätsalon kunnantalo on Aallon upeimpia töitä ja sekin on punatiilirakennus.

Sienan värit ovat vaihdelleet, niitä on tullut ja mennyt: punaista, vihreää, ruskeaa, keltaista ja sinistä. Musta on ollut aina mukana. Siitä on tehty verhoja, sängynpeittoja, tyynyjä ja lakanoita. Se on kelvannut myös pukukankaaksi.

Metritavarana myytävän kankaan lisäksi mallistossa on myös tarjottimia ja kankaasta tehtyjä pöytäliinoja, patalappuja ja muita kodin tekstiilejä. Alvar Aallon kodissa Helsingin Munkkiniemessä Siena lepää mm. flyygelin päällä.

Kuvauksen tuotteet Artek, Helsinki 09-613250

(t.i.l.a. osa 4, 2.2.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja