"Seuraava Ronnie O'Sullivan" – snookerväki hämmästelee videoita taiturimaisesta alakoululaisesta, joka on pelannut 3-vuotiaasta lähtien

Snookeriin intohimoisesti suhtautuva 8-vuotias Jamie Williams on jo etunimituttu monen lajin supertähden kanssa. Jos ennusmerkit toteutuvat, hän pelaa itse isoista palkintopoteista vuosikymmenen päästä.

Näky on huvittava. Pienen pojan ei tarvitse edes kyyristyä asemoidessaan itseään oikeaoppiselle tähtäyskorkeudelle.

Tästä huolimatta pallot putoavat pussiin yksi toisensa jälkeen. Pöydän tyhjennystä kuvaava isä kehuu. Vastaukseksi hän saa kohteliaan kiitoksen ja leveän hymyn.

– Seuraava Ronnie O'Sullivan, Sportbible-verkkosivusto hehkuttaa.

Se on sama asia kuin golfaavan nuorukaisen julistaminen seuraavaksi Tiger Woodsiksi tai futisjuniorin nostaminen Lionel Messin jalanjäljille.

Walesilaiselta Jamie Williamsilta odotetaan siis suurtekoja.

Pikku-Ronnie

Synnynnäiset lahjat pääsivät valloilleen, kun Ben Williams osti 3-vuotiaalle Jamie-pojalleen lahjaksi minisnookerpöydän. 

– Kasasimme pöydän ja annoimme hänen pelata, minkä jälkeen kuulimme vain pallojen pussittamista viereisestä huoneesta. Hän oli ilmiselvästi luontainen pelaaja ja hänellä oli silmää pelille, Ben Williams taustoitti Daily Postille huhtikuussa 2019. 

– Siitä lähtien olemme ostaneet hänelle isomman pöydän joka vuosi. Yhtä jalkaa (30,5 senttiä) isomman jokaisena syntymäpäivänä. 

Täysimittaisella pöydällä Jamie on pelannut vuoden verran. Hän tarvitsi alkuun avuksi jakkaraa, mutta kuten alla oleva video osoittaa, nykyään peli luistaa komeasti ilman apuvälineitä. Kyseinen video on katsottu Twitterissä lähes 1,5 miljoonaa kertaa.  

Jamie kiertää kisoja Britanniassa ja on Walesin alle 14-vuotiaiden rankingissa peräti neljäntenä. Sportbiblen mukaan tähän mennessä paras pistesarja on 41. 

Walesin Holyheadissa asuva nuorukainen harjoittelee päivittäin koulun jälkeen paikallisella klubilla, jossa häntä kutsutaan jo pikku-Ronnieksi. 

Vaikka Jamien lempipelaaja on kolminkertainen maailmanmestari, walesilainen Mark Williams (ei sukua), vertailukohta on vedetty vielä korkeammalle: lajihistorian suurimpaan tähteen, viisinkertaiseen MM-voittajaan Ronnie O'Sullivaniin. 

O'Sullivania pidetään kautta aikojen lahjakkaimpana snookerpelaajana. Hän aloitti lajin 7-vuotiaana, kokosi ensimmäisen 100 pisteen sarjansa 10-vuotiaana ja ensimmäisen 147 pinnan maksimisarjansa 15-vuotiaana. Ammattilaisena O'Sullivan, 44, on ansainnut palkintorahaa yli 13 miljoonaa euroa. Siinä muutamia tavoitteita Jamielle.

Isot ympyrät jo tuttuja

Poikansa tavoin snookeria fanittava Ben Williams tukee täysillä Jamien lupaavaa peliuraa, mutta vähättelee rooliaan. 

– Hän on täysin itseoppinut. Minäkin pelaan, mutta en lähelläkään hänen tasoaan. Minun on yritettävä parhaani, kun harjoittelemme. 

– Hän seuraa pelaajia ja imitoi heidän pelityylejään. Hän jopa matkii heidän pukeutumistaan. Hän imee kaiken itseensä, mutta hän on alkanut kehittää myös omaa tyyliään, Ben Williams selvittää.

Jamie on päässyt myös hyvin lähelle idoleitaan, sillä hän on tuttu näky snookerin huippukisoissa. Monet tähtipelaajat kutsuvat häntä etunimellä, ja hän on istunut samassa tv-lähetyksessä O'Sullivanin ja toisen lajilegendan Jimmy Whiten välissä.  

– Hänen suosikkipelaajansa on Mark Williams. He ovat parhaita kaveruksia. Haluan kiittää Markia tuesta, jota hän on antanut alusta lähtien, Ben Williams summaa. 

Alla vielä Sportbiblen koostama video Jamie Williamsin komeista lyöntisuorituksista. 

Lue myös:

    Uusimmat