Seuraava F1-osakilpailu liipaisimella – Kanadan GP:n tilanne alkaa näyttää tukalalta

5:35
AlphaTauri-kuljettaja Pierre Gaslyn kuntovalmentaja Pyry Salmela kertoi C Moren Urheilusuora-ohjelmassa, miten ja missä he treenaavat koronakaaoksen keskellä.

F1-kauden 2020 on vielä tällä hetkellä määrä alkaa kesäkuun puolivälissä ajettavalla Kanadan GP:llä, mutta kilpailun toteutuminen ajallaan on kaikkea muuta kuin varmaa.

Tilanne Kanadassa on tällä hetkellä sellainen, että Montrealissa ajettavan F1-osakilpailun peruuntuminen alkaa näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä. Monet odottavat jo virallista ilmoitusta asiaan liittyen.

Perjantaina kerrotiin, että kaksi vuosittain Montrealissa järjestettävää musiikkifestivaalia on jo peruttu. Montrealin kansainvälinen jazz-festivaali jää järjestämättä ensimmäisen kerran yli 40 vuoteen, ja Francos fe Montréal -tapahtuma on niin ikään peruttu. Näistä viimeksi mainitun oli määrä alkaa 12. kesäkuuta, jazz-festivaalin 25. kesäkuuta.

Molemmat perumispäätökset tehtiin terveysviranomaisten kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta. Näiden lisäksi Montrealin heinäkuinen komediafestivaali on siirretty syyskuun loppuun.

Kanadan Pääministeri Justin Trudeau sanoi keskiviikkona, että toimenpiteet, joilla koronaviruksen leviämistä pyritään rajoittamaan, saattavat hyvinkin kestää "viikkoja tai kuukausia". Trudeau painotti, että kaikki riippuu loppujen lopuksi siitä, miten kuuliaisesti kanadalaiset noudattavat saamiaan ohjeita.

Global Newsin viranomaislähteet puoletaan totesivat, että nykyiset rajoitukset ovat parhaassakin tapauksessa voimassa ainakin kesäkuuhun asti.

Jos tai kun Kanadan GP perutaan, seuraavana vuorossa olisi 28. kesäkuuta ajettava Ranskan GP, mutta senkin toteutuminen tuntuu tässä vaiheessa epätodennäköiseltä. Ranskassa on monien muiden maiden tavoin käytössä hyvin järeitä toimenpiteitä viruksen leviämisen estämiseksi. Ranskassa on tällä hetkellä viidenneksi eniten todettuja taruntoja koko maailmassa.


F1-KALENTERI 2020:

1. Kanadan GP 14.kesäkuuta
2. Ranskan GP 28. kesäkuuta
3. Itävallan GP 5. heinäkuuta
4. Britannian GP 19. heinäkuuta
5. Unkarin GP 2. elokuuta
6. Belgian GP 30. elokuuta
7. Italian GP 6. syyskuuta
8. Singaporen GP 20. syyskuuta
9. Venäjän GP 27. syyskuuta
10. Japanin GP 11. lokakuuta
11. USA:n GP 25. lokakuuta
12. Meksikon GP 1. marraskuuta
13. Brasilian GP 15. marraskuuta
14. Abu Dhabin GP 29. marraskuuta

PERUTTU:

Australian GP
Monacon GP

SIIRRETTY:

Bahrainin GP
Vietnamin GP
Kiinan GP
Hollannin GP
Espanjan GP
Azerbaidzhanin GP
Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja