Serbia ja Kamerun esittivät molemmat komean nousun – pisteet jakoon huikeiden maalien jälkeen

Serbia ja Kamerun tarjosivat viihdettä koko rahan edestä, kun joukkueet mättivät maaleja kilpaa MM-kisojen alkulohkon ottelussa.

Kamerun teki ottelun ensimmäisen maalin serbipainostuksen keskellä, kun Jean-Charles Castelletto pääsi tuikkamaan joukkueensa johtoon takatolpalta.

Serbia iski takaisin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Ensin Strahinja Pavlovic puski pelin tasoihin ja kaksi minuuttia myöhemmin Sergej Milinkovic-Savic laukoi pallon alanurkkaan.

Toisella puoliajalla Serbia karkasi jo 3–1-johtoon uskomattoman komean syöttöketjun pätteeksi. Dusan Tadic aloitti hyökkäyksen ja Aleksandar Mitrovic pääsi ohjaamaan pallon tyhjään maalin, josta serbikolossi ei voinut erehtyä.

Ottelu vaikutti jo selvältä, mutta Kamerunin päävalmentaja Rigobert Song teki yhden ratkaisevan muutoksen, kun hän vaihtoi kentälle Vincent Aboubakarin.

Kamerunilaishyökkääjä oli liikkeellä hyvällä jalalla. Ensin hän kavensi tilanteeksi 2–3 komealla nostolla maalivahdin yli ja järjesteli hetkeä myöhemmin tasoituksen. Aboubakar syötti ja Eric Maxim Choupo-Moting viimeisteli Kamerunin 3–3-tasoituksen takatolpalta.

Maalivahti kotiin

Kamerun pelasi ottelussa ilman ykkösmaalivahtiaan André Onanaa, joka hyllytettiin ensimmäisen ottelun jälkeen kurinpidollisista syistä.

Seurajoukkue Interissä pelaavalla Onanalla ja päävalmentaja Songilla oli ollut kiistaa katastrofaalisen avausottelun jälkeen. Jalkapallotoimittaja Fabrizio Romano kertoi Twitterissä, että Song oli pyytänyt Onanalta perinteikkäämpää torjuntatyöskentelyä. Tilanne oli kärjistynyt ja Onana ei mahtunut enää kokoonpanoon. Viimeisten tietojen mukaan Onana on jättänyt Kamerunin MM-ryhmän, vaikka takavuosien tähtipelaaja Samuel Eto'o olisi yrittänyt selvittää valmentajan ja maalivahdin välejä.