Selvitys paljasti: Nämä seikat vaikuttavat avioliiton pituuteen

Tutkimuksen mukaan nuoret avioliitot eivät enää kestä vuosikymmeniä. Muun muassa lapset ja uskonto vaikuttavat siihen, kauanko tuore pari pysyy yhdessä.

Selvityksen mukaan harva nuori avioliitto kestää yli 20 vuotta. National Health Statistics Reportin tutkimuksessa havainnoitiin amerikkalaisen avioliiton kestävyyttä. Tutkijat seurasivat yli 12 000 naista ja 10 000 miestä, kertoo Daily Mail.

Tutkimukseen osallistuneista naisista 68 prosenttia ja miehistä 70 prosenttia oli onnistunut pysymään avioituneena kymmenen vuoden ajan.

Selvityksen mukaan ensimmäistä kertaa avioituvien naisten keski-ikä on noussut 26 vuoteen. Myös ensisulhasten ikä on ollut nousussa: mies avioituu selvityksen mukaan ensimmäistä kertaa noin 28-vuotiaana.

Yli 20-vuotiaana avioituminen kuitenkin kannattaa, sillä teini-ikäisinä avioituneiden liitto päättyi paljon todennäköisemmin ennen 20 vuoden rajapyykkiä.

Lapsettomina avioituneilla oli suurempi mahdollisuus pitkään avioliittoon kuin niillä pareilla, joilla oli lapsia jo häiden aikana. Myös uskonto vaikuttaa avioliiton pituuteen: katolisista naisista 53 prosenttia ja protestanteista 50 prosenttia oli pysynyt avioituneena 20 vuotta.

Niistä naisista, jotka eivät tunnustaneet minkäänlaista uskoa, noin 43 prosenttia pysyi avioituneena kahden vuosikymmenen ajan.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja