Selätä kotisi sekaisimmat salaisuudet

Onko sinunkin kotisi päällisin puolin kaunis, kunhan sitä ei tarkastele liian läheltä?

Jokaisesta kodista löytyy vähintään yksi kaappi, joka on aina sekaisin tai huone, jonne kaikki ylimääräiset tavarat lopulta päätyvät.

Tällaiset sotkusalaisuudet aiheuttavat yllättävän paljon päänvaivaa, sillä siirrät niiden järjestämistä aina seuraavaan päivään, mikä aiheuttaa vain turhaa stressiä.

Kodinhoitohuone kauniiksi

Ehkä yksi eniten ongelmia aiheuttava huone on kodinhoitohuone, koska se on omistettu muun asunnon siisteyden ylläpitoon.

Pyri pitämään pöytäpinnat puhtaina myös tässä huoneessa, sillä tavarat kerääntyvät yllättävän helposti tasojen päälle. Jos joudut jättämään jotain pöydälle, hanki tavaroille kaunis kori, joka helpottaa siivousta ja näyttää hyvältä.

Tee selkeä jako, missä kaapissa säilytetään mitäkin - tärkeää on, että jokaiselle tavaralle löytyy oma paikka. Varaa tarpeeksi tilaa likapyykille, sillä sen määrä onnistuu yllättämään joka kerta. Hanki vaikka jokaiselle perheenjäsenelle oma kori, jolloin myös pyykin lajittelu helpottuu.

Vaikka kodinhoitohuone on käytännöllisyyteen perustuva huone, voi senkin sisustukseen panostaa. Hyödynnä värikkäitä laatikoita ja rasioita tavaroiden säilytyspaikkoina, ja kaada vaikka pesupulveri kauniiseen lasi- tai emalipurkkiin.

Kaapit järjestykseen

Kauhujen kaapin siivoaminen tuntuu todelliselta urakalta - se vie paljon aikaa ja sisältää lukemattomia tavaroita, joista ei tiedä mitä niille pitäisi tehdä.

Jos homma tuntuu ylivoimaiselta, päätä järjestäväsi yksi hyllyllinen joka ilta. Muista olla säälimätön - käyttämättömät tavarat ovat käyttämättömiä hyvästä syystä, joten ne joutavat kierrätykseen tai roskikseen.

Varaa useita erilaisia laatikoita ja kippoja, jonne saat kätevästi lajiteltua eri pikkutavarat. Tarjolla on myös kätevästi hyllyille aseteltavia säilytyslokerikkoja, josta löydät nopeasti erilaiset pikkutavarat, kuten kynät, kolikot ja irronneet napit.

Kysymys: Mikä on sinun kotisi sotkusalaisuus?

Kuvat: Shutterstock/ Ikea

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja