Mainos

Seksuaalisesti erittäin aktiivisia naisia

Vaikka naiset ovat teoriassa vasta nykyaikana saavuttaneet määräämisvallan omasta seksuaalisuudestaan, on historiassa aina ollut naisia, jotka ovat tyydyttäneet omat seksuaaliset halunsa miesten mielipiteistä piittaamatta.

Länsimaissa miehet ovat tyypillisesti määritelleet naisten seksuaalisuuden. Naisia ja heidän seksuaalisuuttaan on vähätelty, kontrolloitu ja tuhahdettu. Naiset on nähty miehiä alempiarvoisina olentoina. E-pillerin keksimisen myötä naiset vihdoin vapautuivat seksuaalisesti. 1960-luku olikin naisten seksuaalisen heräämisen aikaa. Nyt 2000-luvulla on vihdoin tultu siihen vaiheeseen, että naiset voivat häpeilemättä ilmoittaa haluavansa seksiä. Tilanne on mennyt jopa niin pitkälle, että miehistä ei ole ollutkaan vastaamaan naisten seksuaalisiin tarpeisiin. Onko miesten valta-asema seksuaalisuudessa siis ohi? Sen saamme tietää vuosien saatossa.

Vaikka naiset ovat teoriassa vasta nyt saavuttaneet määräämisvallan omasta seksuaalisuudestaan, on historiassa aina ollut naisia, jotka ovat tyydyttäneet omat seksuaaliset halunsa miesten mielipiteistä piittaamatta. Suurin osa näistä naisista on tosin ollut valta-asemassa. Seuraavassa muutama seksuaalisesti hyvinkin aktiivinen historian kirjoihin päässyt nainen.

Mnesarete

Mnesarete (eli 300-luvulla eKr.) oli ateenalainen hetaira (hyvin koulutettu prostituoitu, joka osasi myös lemmentaikoja, verrattavissa japanilaisiin geishoihin). Mnesaretea kutsuttiin lempinimellä Fryne (inhottava olento, rupisammakko). Nimitys on sikäli humoristinen, että Mnesarete oli luultavasti yksi aikakautensa kauneimmista maksullisista naisista.

Ateenalainen kuvanveistäjä Praksiteles oli yksi niistä monista miehistä, jotka olivat ihastuneet Mnesareten suloihin. Praksiteles ikuisti Mnesareten kauneuden jälkipolvien ihailtavaksi. Mnesarete oli Praksitelesin veistämän knidolaisten Afroditen mallina, jota pidetään kyseisen kuvanveistäjän loistokkaimpana työnä (kopio työstä löytyy Louvren museosta).

Koska Mnesarete oli kaunis ja myös taiteilijoiden suosima, oli hänen taksansa melkoiset ja suosio miesten joukossa valtaisa. Hänellä oli lukemattomia varakkaita rakastajia ja Mnesaretestä tuli itsekin erittäin rikas nainen. Mnesarete olisi jopa omilla varoillaan rakennuttanut Aleksanteri Suuren tuhoaman Theeban muurin, jos hän olisi saanut muuriin taulun, jossa olisi mainittu: ”Aleksanteri Suuren tuhoama, mutta hetaira Frynen uudelleen rakennuttama.” Tähän ei kuitenkaan suostuttu ja kesti peräti 20 vuotta ennen kuin muuria varten saatiin hankittua riittävästi rahaa. Jotakin mahtavien hetairoiden varallisuudesta kertoo myös se, että kuuluisa kreikkalainen Lamia sai Makedonian kuninkaalta Demetrios Poliorketesinilta (336–285 eKr.) palkkioksi rahasumman, jonka on arvioitu vastaavaan noin 60 miljoonaa euroa.

Kleopatra

Egyptin kuningatar Kleopatra VII (69–30 eKr.) oli paitsi kaunis nainen, myös seksuaalisesti hyvin viriili. Sanotaan, että Kleopatra otti ensimmäisen rakastajansa jo 12-vuotiaana ja käytti sen jälkeen seksiä sekä vallan että mielihyvän välineenä. Kleopatralla oli pieni temppeli, jossa hän piti nuoria rakastajiaan, joille syötettiin erilaisia rohtoja seksuaalisen kyvykkyyden lisäämiseksi. Pääasiassa näiden rakastajien kanssa Kleopatra harjoitti seksuaalisia taitojaan, jotka hän oli oppinut Aleksandrian hetairoilta.

Erotiikan historiaa tutkineen Jeff Pylen mukaan Kleopatra saattoi yhtenä yönä ottaa jopa sata miestä. Niin tai näin, Kleopatran viehätysvoima hurmasi Rooman hallitsijoista Caesarin ja Antoniuksen. Antonius antoi rakkaimmalleen lahjaksi Foinikian, Kyproksen, Syyrian, osan Arabian niemimaata, Juudean ja Sisilian. Nykypäivän naisten ei siis kannata tyytyä pelkkään muutaman sadan euron timanttisormukseen.

Kleopatra yritti päästä myös Julius Caesarin pojan Octaviuksen (myöhemmin nimeltä Augustus) suosioon. Kleopatra epäonnistui hankkeessaan kuitenkin pahasti ja Octavius vangitsi hänet. Legendan mukaan Kleopatra sai järjestettyä itselleen myrkkykäärmeen, jonka avulla hän surmasi itsensä. Sanotaan, että myrkkykäärme puri Kleopatraa käsivarteen. Toisen käsityksen mukaan käärme puri häntä rintoihin.

Julia

Augustuksen tytär ja samalla ainoa lapsi Julia (39 eKr–14 jKr.) oli erittäin kaunis, oppinut, älykäs ja sukkela nainen. Hänet naitettiin vuonna 25 eKr. Augustuksen sisarenpojalle Claudius Marcellukselle, joka kuitenkin kuoli muutaman vuoden jälkeen. Seuraava puoliso oli Augustuksen palvelija Agrippa ja tämän jälkeen Augustuksen poikapuoli ja tuleva keisari Tiberius. Julia oli huomattavasti kiinnostuneempi Rooman seurapiirien riemuista ja yltiöpäisistä huvituksista, kuin elämästä neljän seinän sisällä ja vaimona olemisesta.

Jo nuorena naisena Julialla oli tapana liikkua lähes alastomana pitkin Rooman katuja. Hyvin pian hän hankki itselleen rakastajia, joiden lukumäärä kasvoi kymmenistä satoihin ja lopulta kymmeniin tuhansiin. Sanotaan, että Julia kävi läpi lähes puolet Rooman viriileistä miehistä. Kun mielenkiintoiset miehet loppuivat, Julia tarjosi itseään Roomaan saapuneille ulkopaikkakuntalaisille. Julia toimi myös maksullisena naisena.

Vuonna 2 eKr. Julian irstas elämä vihdoin paljastui Tiberiukselle. Julian rakastajien lukumääräksi on arvioitu uskomattomat 80 000, joten olisi ollut todellinen ihme, jollei hän olisi jäänyt kiinni tekosistaan. Julia karkotettiin Pandaterian saarelle. Myös joukko Julian rakastajista joutui tilille. Kuuluisin heistä oli Marcus Antoniuksen poika Iullus, joka teki itsemurhan. Myös Julian ja Agrippan tytär Julia nuorempi karkotettiin Roomasta irstaan käytöksen takia. Äidillä ja tyttärellä oli siis muutakin samaa kuin etunimi.

Valeria Messalina

Rooman keisari Tiberius Nero ”Claudius” Drusus Germanicusen puoliso Valeria Messalina (22–48) piti kovasti rakastelusta. Mikäli hän ei ollut tyydytetty hovin orgioissa, suuntasi hän matkansa prostituoitujen talolle käyttäen itsestään nimeä Lycisca. Siellä hän antautui täysin himojensa valtaan, tarjoten itseään työmiehille ja muille kaupungin vähempiarvoisille.

Messalina haastoi jopa prostituoituja kilpailuun siitä, kuka oli vuorokauden aikana yhdynnässä useamman miehen kanssa. Messalina voitti kilpailun yhtymällä 25 miehen kanssa. Messalinalla arvoidaan olleen 8 000 rakastajaa. Claudius teloitti Messalinan saatuaan selville, että tämä oli mennyt naimisiin erään rakastajansa kanssa Claudiuksen ollessa itse sotaretkillä.

Keisarinna Theodora

Theodora (508–548) oli Itä-Rooman keisarinna ja Justinianus I:n puoliso. Nuoruudessaan Theodora oli näyttelijätär ja kurtisaani. Jotta Theodora ei olisi rikkonut julkisen alastomuuden kieltäviä lakeja, kietoutui hän ohuisiin nauhoihin ja rihmoihin, jotka eivät todellisuudessa peittäneet mitään hänen vartalostaan. Jeff Pylen mukaan Theodora saattoi mennä piknikille miesseurueessa ja nauttia seksistä yhtaikaa 10–30 miehen kanssa.

Kun Rooman hallitsija Justinus teki sisarenpoikansa Justinianuksen hallitsijatoveriksi vuonna 527, kruunattiin Theodora samalla keisarinnaksi. Justinus kuoli muutaman kuukauden kuluttua ja Justinianuksesta tuli yksinhallitsija. Theodora tuki vahvasti puolisoaan tämän hallituskautena. Theodoraa voidaan pitää eräänlaisena naisasialiikkeen pioneerina. Ulkonaisella hurskaudella Theodora pyrki luultavasti osittain sovittamaan syntistä elämäänsä. Theodora sai aikaan merkittäviä naisten oikeuksia parantavia lakeja. Naiset saivat oikeuden omaisuuden hallintaan, heille tuli oikeuksia avioerotapauksissa ja raiskaukseen liitettiin kuolemantuomio. Prostituoiduille rakennettiin suojakoteja ja laissa kiellettiin prostituutioon pakottaminen.

Kuningatar Zingua

Angolan kuningatar Zingua (eli 1600-luvulla) tuli kuuluisaksi kyltymättömänä ja erittäin julmana nymfomaanina. Zingualla oli suuri mieshaaremi ja hän oli erittäin mieltynyt gladiaattorikilpailuihin, joissa tapeltiin elämästä ja kuolemasta. Zingualla oli tapana harrastaa seksiä kilpailun voittaneen miehen kanssa. Zingua otti miehestä sanan mukaisesti viimeisetkin mehut irti, koska seksuaalinen kanssakäyminen jatkui läpi yön. Mikäli miehen taidot sängyssä eivät miellyttäneet Zinguaa, hän saattoi aamulla määrätä miehen mestattavaksi. Zingua oli siis eräänlainen mustaleski. Zingua mestautti myös raskaana olevia naisia, koska oli heille mustasukkainen. 77-vuotiaana Zingua kääntyi katolliseksi ja hylkäsi barbaarimaiset tapansa.

Ninon de L’Enclos

Ranskalainen Ninon (Anne) de L’Enclos (1615–1705) oli aikansa kuuluisin eräänlainen seksologi. Ninon oli tunnettu kauneudestaan ja älystään. Hän oli mieluisa kumppani Pariisin seurapiireissä, joihin kuului ylhäisiä henkilöitä, oppineita sekä kirjailijoita. Ninon oli suhteessa monen sen ajan etevän miehen kuten Condéhen, La Rochefoucauld’hon ja Saint-Evremondin kanssa. Kardinaali Richelieu tarjosi 50 000 kruunua (lähes 20 000 euroa) yhdestä yöstä Ninonin kanssa. Ninon otti rahat, mutta lähetti kuitenkin paikalle naisystävänsä. Ninon de L’Enclosin kirjeenvaihdon, Correspondance authentique, mukaan hän harrasti seksiä 4 959 eri henkilön kanssa.

Katariina Suuri

Katariina II Suuri, kuva: Wikipedia

Venäjän keisarinna Katariina II eli Katariina Suuri (1729–1796) astui valtaan vuonna 1762. Hän oli naimisissa Pietari III:n kanssa. Avioliitto oli kaikkea muuta kuin onnellinen, Pietarin ollessa erittäin väkivaltainen. Sanotaan, että Pietarin esinahka oli niin tiukka, ettei hän saanut erektiota. Joissakin historiankirjoissa kerrotaan, että esinahan ahtaus olisi estänyt hapen pääsyn Pietarin aivoihin ja tämän vuoksi hän oli niin aggressiivinen. Tämä väite ei kuitenkaan voi pitää paikkaansa.

Pietari leikki mieluummin tinasotilailla, kuin oli intiimisti Katariinan kanssa. Katariinan ja Pietarin välillä ei tiettävästi ollut laisinkaan seksiä. Katariina kesti tilannetta seitsemän vuotta ja hankki sitten ensimmäisen rakastajansa. Kyseinen mies oli kreivi Sergei Saltykov, jota seurasi kreivi Stanislaus Poniatowski, jota seurasi Gregori Orlov, jota seurasi Grigori Potemkin ja jota seurasi lukemattomat miehet. Kun Pietari murhattiin, Katariinan oli helpompi liehutella miesten kanssa. Katariinan sanotaan suositelleen, että seksiä tulisi harrastaa kuusi kertaa päivässä. Tiedetään, että hänellä oli ainakin 80 arvovaltaista rakastajaa ja joukko vähemmän tuntemattomia sänkykumppaneita.

Katariinan kuolemaan liittyy juoruja, että hän olisi kuollut harrastaessaan seksiä lempihevosensa kanssa. Tämä on todellakin vain juoru. Todellisuudessa Katariina kuoli voimakkaaseen sydänkohtaukseen ollessaan yöastialla.

Madamoiselle Dubois

Ranskalainen näyttelijätär Madamoiselle Dubois (?–1765) ilmoitti, että niiden 12 vuoden aikana, jolloin hän on ollut naimisissa, hänellä on ollut 10 000–12 000 eri rakastajaa. Päiväkirjamerkintöjensä perusteella hän rakasteli 20 vuoden aikana 16 527 eri miehen kanssa! Käytännössä tämä tarkoittaa noin kolmea miestä päivässä.

Sarah Bernhardt

Aikakautensa ehdottomasti kuuluisin ranskalainen näyttelijä Sarah Bernhardt [Henriette Rosine Bernard] (1844–1923) väitti, että hänellä on ollut yli tuhat rakastajaa. Ainakin näytelmiä hänelle kirjoittivat sellaiset kuuluisuudet kuin Alexandre Dumas nuorempi (1824–1895), Victorien Sardou (1831–1908) ja Edmond Rostand (1868–1918), jotka luultavasti olivat myös hänen rakastajiaan. Arvovaltaisin hänen rakastajistaan oli Englannin kuningas Edward VII. Bernhardtia kiehtoivat seksi, kuolema, veri ja eksoottiset lemmikit. Hän lienee ollutkin sängyssä melkoisen raju. Siitä ainakin kielii se, että hän ruoski usein rakastajiaan ja rakasteli heidän kanssaan itselleen tehdyssä ruumisarkussa.

Mata Hari

Mata Hari (Aamunkoiton silmä) eli Margaretha Gertruida Zelle (1876–1917) syntyi Hollannissa.

Margaretha suostui menemään naimisiin ensimmäisen häntä kosivan miehen kanssa. Kyseessä oli 39-vuotias kapteeni Rudolf MacLeod. MacLeod sai komennuksen Jaavalle, jossa Margaretha tutustui aasialaisiin temppelitanssijoihin ja oppi heiltä kuuluisat liikkeensä. Rudolf perehdytti vaimonsa myös orgioita harrastaviin piireihin.

Margaretha saapui Pariisiin 27-vuotiaana ja otti nimekseen Mata Hari. Samalla hän loi itselleen täysin uuden menneisyyden väittäen olleensa temppelitanssijattaren tytär. Mata Hari alkoikin esiintyä eroottisena tanssijana. Kohottaakseen sosiaalista asemaansa, Mata Hari ilmoitti, että hänen isänsä oli englantilainen lordi.

Tämä vakoilija kuuluisaksi tullut hollantilainen nainen toi eroottiseen tanssimiseen eksoottisuuden ja taiteellisuuden. Esiintyessään hän ei koskaan riisunut rintaliivejään, koska häpesi pieniä rintojaan. Mata Hari ei kuitenkaan tyytynyt pelkkään tanssiin, vaan tarjosi seksuaalisia palveluita sitä haluaville. Mata Hari ylpeili usein, että aasialaisena naisena hän tunsi hyvin Kama Sutran salat.

Mata Harilla oli runsaasti kysyntää, ja useat miehet tekivät vararikon hänen takiaan. Hänen asiakkainaan olivat esimerkiksi Saksan ruhtinaat, Hollannin ministeripresidentit ja Ranskan ministerit. Totuutta Mata Harin osuudesta vakoiluun ei luultavasti koskaan saada. Jäädessään kiinni ranskalaisille vuonna 1917, hän väitti olleensa kaksoisagentti ja todellisuudessa vakoilleensa Ranskan hyväksi. Vaikka moni hänen varakkaista rakastajistaan meni tästä valalle, Mata Hari teloitettiin ampumalla.

May West

Legendaarinen yhdysvaltalainen näyttelijätär May West [Mary Jane West] (1892–1980) rakasteli omien sanojensa mukaan yhtäjaksoisesti 15 tuntia Ted-nimisen miehen kanssa. Tätä pidetään eräänlaisena epävirallisena ennätyksenä ja sen on kirjannut ylös lääkäri Vernon Coleman. May Westin mukaan hän teki parhaat suorituksensa sängyssä. Hänellä olikin lukuisia rakastajia, jotka olivat pääasiassa elokuvamaailmassa vaikuttaneita henkilöitä.

Kari Heusala

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.