Seksineuvoja miehelle vuodelta 1897: Näin vältät yölliset ongelmat!

Wistrand'in Kotilääkäri vuodelta 1897 esittelee miehelle keinoja, joilla hoitaa "siemenvuotoja". Lue vinkeät vinkit!

Pollutsioonit eli miesten vastentahtoiset nukkuessa esiintyvät siementyhjennykset ovat vamma, joka on läheisessä yhteydessä onaniaan eli itsesaastutukseen ja saa vähitellen aikaan tukalia seurauksia. Toisaalta tällaisia tyhjentymisiä voidaan havaita myös ilman mitään siittimen kiihotusta ja heikontumista nuorilla, vahvoilla ja pulskasti elävillä miehillä.

Mikäli näitä vuotoja tapahtuu usein, heikentävät ne koko nuoren miehen ruumiin ja ehkäisevät sen vaurastumisen. Siittiöiden turhaa haaskausta on siten syytä varoa.

Säännöllinen ruokavalio on kaiken A ja O

Siemenvuotojen poistamiseksi vaaditaan ensinnäkin säännöllistä ruokavaliota ja kaiken sen karttamista, mikä voi herättää mielikuvitusta tai muuten vaikuttaa kiihottavasti siittimeen.

Siementyhjennykseen sairastuneen miehen tulee olla nauttimatta kaikkia kiihottavia ruokia ja juomia kuten kahvia, olutta, viiniä ja mausteita. Mies ei myöskään saa syödä myöhään illalla, vaan hänen tulee ottaa levolle mentäessä lasi kylmää vettä, johon on laitettu 15–20 tippaa happamia rohtoja.

Miehen tulee maata viileällä vuoteella, eikä koskaan pehmeillä sänkyvaatteilla. Peiton tulee olla töyssyinen ja kevyt. Miehen tulee myös huomioida, että hän nukkuu ainoastaan kyljellään ja nousee heti herättyään ylös.

Istuminen pehmeillä tyynyillä ja sohvilla tai yleensäkin liiallinen istuminen sekä yötyö ovat seikkoja, jotka voivat lisätä siementyhjennystä. On ehdottomasti vältettävä ahtaita housuja, sillä ne aiheuttavat kiihotusta siittimeen.

Peräruiskeita ja kylmiä kylpyjä

Mikäli miehellä esiintyy siemenvuotoja, tulee hänen ottaa päivittäin peräruiske kylmällä vedellä. Myös katetrin käyttö tekee hyvän vaikutuksen. Mikäli mies ei kuitenkaan voi hillitä ajattelemasta kevytmielisiä asioita, ovat nämä hoitokeinot tehottomia.

Erityisesti kesäisenä aikana kiihottavien mielikuvien hillitseminen on varsinkin nuorilla miehillä vaikeaa. Tämä vai johtaa hyvinkin usein esiintyviin siementyhjennyksiin. Tällöin kannattaa muistaa, että kylmät kylvyt ja erityisesti merikylvyt ovat hyvin terveellisiä, kun niitä vain muistetaan käyttää ahkerasti.

Siitin on myös syytä pestä joka päivä kylmällä, ellei jopa jäätävällä vedellä. Vaikeimmissa tapauksissa on käytettävä kymmenen senttigrammaa hienonnettua kanverttia kahdesti päivässä. Vahvistukseksi tulee antaa ratanhia-tippoja, kiinaa, rautaa, teräskuulia ynnä vastaavia aineita, joiden sopivuus tulee kuitenkin ensin varmistaa lääkäriltä.

Teksti: Kari Heusala

Lähde: Wistrand'in Kotilääkäri, 1897

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja