Seksi on nyt in: Eroottisella muodilla on juurensa 70-luvulla

Muotimaailma on seonnut seksiin. Ilmiö ei kuitenkaan ole uusi. Fetissit ilmestyivät huippumuotiin jo 70-luvulla, Company-lehti kertoo.

Ei tarvitse katsoa kuin A/W:n, Marc Jacobsin, Stella McCartneyn ja Alexander Mcqueenin kauden vaatteita, niin sen huomaa: muoti ja seksi ovat tämän talven kuumin parivaljakko.

Erotiikka ja muoti ovat kulkeneet käsi kädessä aiemminkin. Jo 70-luvulla Vivienne Westwood esitteli bondage-henkisiä asujaan aikana, jolloin sadomasokismi oli todellinen tabu. Westwoodin seksikkäitä korsetteja eivät ostaneet vain anarkistiset punkkarit, vaan asuja alkoivat vuosien saatossa pitää kaikenlaiset ihmiset ympäri maailmaa.

Fetissityyliä veivät eteenpäin myös muusikot Sid Vicious, John Lydo ja Siouxsie Sioux. 1980-luvulla fetissihenkisistä vaatteista tulikin suoranainen trendi. Pvc, ihoa myötäilevät asut ja lateksi tunkeutuivat erotiikkapuodeista maailman catwalkeille.

Eräs merkittävimmistä fetissimuodin ylläpitäjistä on Jean Paul Gaultier, jonka korsetit toivat hänelle lisänimen prinssi perversio ja kauhukakara. Gaultierin suunnittelemia vaatteita on nähty useasti myös poptähtien yllä – Madonna, Kylie Minoque ja Lady Gaga ovat luottaneet suunnittelijan makuun.

Tom Fordin nimi liitetään seksiin

1990-luvulla seksikkään pukeutumisen ehdoton nimi oli Tom Ford, joka sai Guccin piristymään kertaheitolla, kun hänestä tuli muotitalon luova johtaja. Ford toi taloon Hollywood-glamouria, seksikkyyttä ja totaalista hedonismia. Fordin aikana moni on kakonut kurkkuaan nähdessään Guccin rohkeita mainoksia. Eräässä mainoksessa alaston malli pitää haarojensa välissä pelkkää parfyymipulloa, toisessa Guccin logosta on tehty bikinivahaus. Seksikkäiden vaatteiden ja mainosten lisäksi Ford on lanseerannut myös Gucci-merkillä koristellut käsiraudat ja nahkaisen piiskan.

Popparit rakastuivat fetissiin

Myös nykyajan popparit ovat ottaneet fetissityylin omakseen. Katy Perry esittää upeaa uumaansa kuumassa korsetissa, Rihanna laulaa alusvaatteilta näyttävissä esiintymisasuissa ja Lady Gagan koko vaatekaappi on kuin suoraan erotiikkaliikkeen hyllyltä.

Myös katumuoti on ottanut vaikutteita fetissityylistä. Viime aikoina myös burleski- ja fetissiklubit ovat kasvattaneet suosiotaan tyyliniekkojen keskuudessa. Lontoossa kabaree-klubi The Box on paikka, jossa kannattaa tulla nähdyksi. Seksi ja huippumuoti kohtaavat myös London´s Torture Gardenissa, The Last Tuesday Societyssa ja Kink Cherryssa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Company 10/2011

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja