Sekavia puheita: Putin teki täyskäännöksen Navalnyin myrkytystapauksessa – väittää nyt henkilökohtaisesti lähettäneensä Navalnyin ulkomaille saamaan hoitoa

1:55
Video: Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi uskoo Venäjän tiedustelupalvelun myrkyttäneen hänet.

Vielä elokuussa Venäjän presidentin tiedottaja sanoi, ettei Putinilla ole mitään tekemistä Aleksei Navalnyin ulkomaille siirtämisen kanssa. Nyt kanta vaihtui lennosta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti henkilökohtaisesti vaikuttaneensa siihen, että oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi päästettiin hoitoon Venäjältä Saksaan, uutisoi venäläismedia.

– Heti, kun tämän kansalaisen (Navalnyin) vaimo kääntyi minun puoleeni, annoin käskyn tarkistaa hänen mahdollisuutensa poistua maasta saamaan hoitoa. Häntä ei olisi välttämättä päästetty pois maasta, koska on oikeudelliseen tutkimukseen liittyviä rajoituksia. Hänellä oli matkarajoituksia. Pyysin välittömästi syyttäjänvirastolta luvan tähän. Hän lähti, Putin sanoi lehdistön mukaan

Lausunto on hämmentävä, sillä elokuussa Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi lehdistölle, ettei Putin ole millään tavalla osallistunut neuvotteluihin tai päätöksentekoon Navalnyin kuljettamisesta Venäjältä Saksaan.

Peskov sanoi silloin, etteivät vastaavat päätöksenteot todellakaan koske presidenttiä.

Navalnyi on sanonut suoraan syyttävänsä Putinia myrkyttämisestään. Kreml kiistää kaikki syytteet. Putin on muun muassa esittänyt Ranskan presidentille Emmanuel Macronille teorian, jonka mukaan Navalnyi on saattanut myrkyttää itse itsensä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja