Sebastian Vettelin selitys ei kelvannut: F1-tuomaristo mätkäisi Aston Martin -kuskille rangaistuksen

Bahrainin F1-kisan tuomaristo on langettanut Sebastian Vettelille viiden lähtöruudun rangaistuksen ylinopeudesta niin sanottujen tuplakeltaisten lippujen aikana lauantain aika-ajoissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aston Martinilla ajava Vettel menetti mahdollisuutensa päästä jatkoon aika-ajojen avausosion lopussa, kun Haasin Nikita Mazepin pyörähti ykkösmutkassa.

Vettelin lisäksi myös Valtteri Bottas, Sergio Perez ja George Russell ajoivat tapahtumapaikan ohi, mutta Aston Martin -kuski oli ainoa, joka ei tuomariston mukaan noudattanut määräystä hidastaa merkittävästi vauhtiaan. Kuljettajia varoitettiin vaarasta heiluttamalla kahta keltaista lippua. Perez ja Russell olivat jo saaneet ruutulipun, joten heillä ei ollut mahdollisuutta aloittaa uutta aikakierrosta.

Vettel selitti toimintaansa sillä, ettei osannut arvioida, oliko edessä pöllähtänyt savupilvi peräisin lukkojarrutuksesta vai toisen kuljettajan pyörähdyksestä. Hän tuli myös varsin nopeasti Mazepinin perässä mutkaan.

Tuomaristo kuitenkin totesi saksalaisen ohittaneen valotaulun, jossa varoitettiin vaarasta. Hän sai myös signaalin tuplakeltaisista lipuista rattinsa näytölle.

Vettel oli aika-ajon 18:s, mutta joutuu rangaistuksen myötä starttaamaan kisaan ruudukon viimeisestä eli 20. ruudusta. Hän sai lisäksi kolme rangaistuspistettä. Ne ovat 12 kuukauden ajalta hänen ainoansa, joten uhkaa ajokiellosta ei tässä vaiheessa ole.

Lue myös:

    Uusimmat