SDP kävi Soinin kimppuun Kreikan veloista

Suurin oppositiopuolue SDP on pistänyt ulkoministeri Timo Soinin (ps.) tiukille Kreikan velkojen mahdollisesta leikkaamisesta ja Suomen saatavien turvaamisesta.

Pääministeri Juha Sipilä ei ole paikalla eduskunnan kyselytunnilla, joten SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tiukkasi varapääministerinä toimivalta Soinilta, voiko hän luvata, ettei Kreikan velkoja leikata.

– Varapääministeri Soini, tuletteko pitämään kaikissa oloissa kiinni siitä linjauksesta, että Suomi ei hyväksy yhteisvastuuta ja ettei Kreikan velkoija leikata suomalaisten kustannuksella, Rinne kysyi.

Soini vastasi, ettei hallitus suostu Kreikan velkojen leikkaamiseen.

– Asia on tätä myöten aivan selvä, että Suomi ei suostu velkojen leikkaamiseen. Ja tämä on selvästi myös määritelty hallituksessa tämä yhteinen linja, Soini sanoi.

SDP:n kansanedustaja ja ex-valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kysyi myös, tekeekö Suomi kaikkensa, jotta Kreikka-lainoihin neuvotellut vakuudet pysyvät.

Soini toisti näkemyksensä, jonka mukaan vakuudet ovat tosi asiassa tuottojenvaihtosopimus kreikkalaisten pankkien kanssa.

– On selvää, että hallitus ja eduskunta kokonaisuudessaan ajavat Suomen etua, eikä Suomi suostu velkaleikkauksiin, Soini sanoi.  

Lue myös:

    Uusimmat