Scholz: Putin ei voi sanella rauhaa sodassa, jota Putin ei voita – "Venäjän suunnitelma valloittaa Ukraina kauempana kuin hyökkäyksen alussa"

Tiedustelutietojen mukaan Putin johtaa Ukrainan sotaa kädestä pitäen – Pekka Toveri:"Tykistöupseerin koulutus, ei niillä opeilla sotaa käydä" 1:37
Tiedustelutietojen mukaan Putin johtaa Ukrainan sotaa kädestä pitäen – Pekka Toveri: "Tykistöupseerin koulutus, ei niillä opeilla sotaa käydä"

Saksan liittokansleri Olaf Scholz korostaa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ei voi sanella rauhanehtoja Ukrainan sodassa, jota Putin "ei voita". Scholz otti kantaa Ukrainan sotatilanteeseen torstaina Maailman talousfoorumissa Sveitsin Davosissa.

Saksan liittokansleri myös sanoi, että Putin on jo epäonnistunut Ukrainassa kaikissa strategisissa tavoitteissaan.

– Venäjän suunnitelma valloittaa koko Ukraina on tänään kauempana kuin se oli hyökkäyksen alussa, Scholz vertasi.

Hänen mukaansa Putin aliarvioi (lännen) liittolaisten päättäväisyyttä ja voimaa. Scholz huomautti, että Venäjä on nyt myös painostanut Suomen ja Ruotsin liittymään puolustusliitto Natoon.

– Tavoitteemme on kristallinkirkas – Putin ei saa voittaa tätä sotaa. Ja olen vakuuttunut, että hän ei sitä voita.

Scholz lisäksi arvioi, että Putin neuvottelee vakavasti rauhasta vasta kun hän ymmärtää, ettei hän voi murtaa Ukrainan puolustusta.

Lue myös:

    Uusimmat