Savon Sanomat: Kunta ja avi harkitsevat rikosilmoituksen tekemistä Attendon Vänrikki-hoivakodista

Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa 2:16
Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) vaatii selvitystä lääkkeisiin liittyvissä epäselvyyksissä Attendon hoivakoti Vänrikissä Siilinjärvellä.

Savon Sanomat kirjoittaa, että avi ja Siilinjärven kunta harkitsevat rikosilmoituksen tekemistä, mikäli ne eivät saa Attendolta ensi maanantaihin mennessä tyydyttävää selvitystä puuttuvista lääkeaineista ja puutteellisesti täytetyistä lääkekorteista. Vaikka puuttuville lääkkeille olisi luonnollinen selitys, puutteessa on kyse vakavasta asiasta, avista korostetaan Savon Sanomille.

STT ei tavoittanut avin edustajaa, ja Siilinjärven kunnan vs. hoito- ja vanhustyönjohtaja Marja Kavilo ei halunnut kommentoida mahdollista rikosilmoitusta.

–  Avi ja kunta ovat tehneet Attendolle lisäselvityspyynnön. Aikaa on ensi viikon maanantaihin, Kavilo sanoo.

–  Sen jälkeen teemme ratkaisut yhdessä avin kanssa. Eli en ota vielä kantaa.

Savon Sanomien mukaan Avin vaatima selvitys koskee muun muassa Targiniq- ja Oxanest -lääkkeitä. Molemmat ovat huumausaineiksi luokiteltuja voimakkaita kipulääkkeitä.

Attendon viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvi sanoo STT:lle, että Attendo käy huolellisesti läpi tapahtunutta ja antaa selvityksensä viimeistään sovittuna päivänä.

Tehostetun palvelun asiakkaat siirrettin pois Vänrikistä

Puutteet ilmenivät tarkastuskäynnillä, jonka avi teki helmikuun lopulla. Samassa yhteydessä yksikössä havaittiin muun muassa hoitajavajetta, joka johtuu yhtiön mukaan sairauslomista ja sijaispulasta.

Attendo kertoi tiistaina, että se osin keskeyttää Vänrikin toiminnan henkilöstövajeen vuoksi.

Tehostetussa palveluasumisessa olevat 21 asiakasta siirrettiin maanantaina Siilinjärven kunnan ja Kuopion kaupungin asumisyksiköihin.

–  Aika näyttää, jatkaako Attendo (tehostetun palvelusasumisen) toimintaansa jossain vaiheessa. Luottamus on tällä hetkellä mennyt meillä kunnan puolella, ja uskaltaisin ehkä sanoa, että alueen asukkaillakin. Paljon saa tapahtua ennen kuin sinne on halukkaita menijöitä. Asiakkaathan saavat itse valita mihin hoitopaikkaan he haluavat, Kavilo sanoo.

Kavilo on vielä epävarma kevyemmän tuen tarpeessa olevien asiakkaiden hoivan jatkosta Vänrikissä. Hänen tietojensa mukaan osa asiakkaista tarvitsee myös hoidollista apua.

–  En ole varma, kuinka heidän hoitonsa on turvattu. Haluamme Attendolta pikaisen selvityksen asiasta.

Sammaljärvi vahvistaa, että Attendo sai keskiviikkona kirjeen Kavilolta. Attendo selvittää asiaa ja vastaa kunnan kysymyksiin.

Kavilon mukaan mahdollisia sanktioita ja korvausvaateita ruvetaan selvittelemään, kunhan akuutimmat asiat on saatu järjestykseen ja asiakkaiden tilanteet hoidettua.

Lue myös:

    Uusimmat