Mainos

Säveltäjä Rauno Lehtinen on kuollut

Letkajenkasta "Letkiksestä" tunnetuksi tullut Lehtinen kuoli tänään Helsingissä.

Lehtisen musiikin ammattilaisen taival kesti yli 50 vuotta. Lehtisen lukuisiin musiikkitöihin kuuluu myös Suomen menestyneimmän Euroviisun Tom, Tom, Tomin sävellys ja sanoitus. Marion Rung esitti kappaleen vuoden 1973 kisassa ja ylsi kuudenneksi.

Muita sävellyksiä ovat Toiset meistä, On hetki, Muuttuvat laulut ja Kolibri, josta Lehtisen levyura alkoi vuonna 1961. Lisäksi hän sävelsi runsaasti muun muassa elokuvamusiikkia.

Rauno Lehtinen toimi orkesterinjohtajana Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Hän oli Mainos TV:n kapellimestari 1967-1977 ja MTV:n Syksyn Sävel -kilpailun kehittäjiä.

Opinnot Tampereella

Lehtinen oli syntynyt vuonna 1932 Tampereella.

Vuonna 1943 Rauno Lehtinen aloitti opiskelun Tampereen musiikkiopistossa pääaineenaan viulu. Myöhemmin Lehtisen soitinarsenaali täydentyi muun muassa pianolla ja saksofonilla.

Rauno Lehtisen opinnot keskittyivät niin sanottuun vakavaan musiikkiin, mutta siitä huolimatta hänestä tuli säveltäjäsuuruus erityisesti kevyen musiikin kentällä.

Ammattimuusikon ura sai lisävauhtia 1950-luvun puolivälissä, kun Lehtinen liittyi Jörgen Petersenin orkesteriin. Lisäksi hän opiskeli ja teki musiikillisia opintomatkoja muun muassa Saksaan, Tanskaan, Neuvostoliittoon, Yhdysvaltoihin ja Ruotsiin, jossa hän asui perheineen monta vuotta.

Rauno Lehtisen jättipotti oli vuoden 1965 kansainvälinen hitti Letkis.

Rauno Lehtinen on kunnostautunut lukuisia kertoja myös elokuvamusiikin säveltäjänä. Yksi hieno näyttö on Matti Kassilan ohjaama Vodkaa, komisario Palmu. Toinen on Mauri Sariolan romaaniin perustunut Tuntematon ystävä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.