Mainos

Säveltäjä Jaakko Salo on kuollut

Säveltäjä, kapellimestari Jaakko Salo on kuollut äkilliseen sairaskohtaukseen Helsingissä 72-vuotiaana.

Säveltäjä, kapellimestari Jaakko Salo on kuollut äkilliseen sairaskohtaukseen Helsingissä.

Salo oli kuollessaan 72-vuotias.

Jaakko Salo on television musiikkiviihteen uranuurtajia 1960-luvun alusta. Esimerkiksi koko Suomen kansalle tuttu Uuno Turhapuro -elokuvien tunnussävelmä on Salon käsialaa.

Tuoreimmat Salon melodiat ovat kaikuneet valkokankaalla Pekko aikamiespojan toilailujen sekä Irwinin valkokangastarinan taustalla. Myös useat muut viihdeohjelmat, muun muassa Lumilinna ja Ilkamat, ovat saaneet tunnetuksi tulleet tahtinsa Salolta. Kaiken kaikkiaan Jaakko Salo sävelsi elämänsä aikana iskelmiä ja musiikkia lähes 40 elokuvaan.

Jaakko Salo syntyi Viipurissa kauppiasperheeseen. Hän aloitti muusikon uransa jo 1940-luvun lopulla tanssiorkestereiden pianisti-hanuristina Varkaudessa. Sen jälkeen mies muutti 1950-luvulla opiskelemaan Helsinkiin ja perusti oman yhtyeen.

Salo työskenteli 1950-luvulla myös Scandia-Musiikin levytyspäällikkönä. Hänen siipiensä suojassa olivat Suomi-iskelmän tähdet Laila Kinnusesta Annikki Tähteen ja Eino Grönistä Dannyyn. Salo työskenteli myös Finndiscin ja Fazer Musiikin palveluksessa. Salo vaikutti Teoston johtokunnassa 1980- ja -90-luvuilla.

Salo oli myös Uuden iloisen teatterin perustajajäsen ja hän viihtyi teatterin kuvioissa myös eläkepäivillään. Kapellimestarointi vei myös eläkkeellä suurimman osan miehen ajasta, hän viihtyi puikoissa noin puolet työvuodesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.