Mainos

Saunalahti lisää yhteistyötä Elisan kanssa

Palveluoperaattori Saunalahti ilmoitti aloittavansa yhteistyön teleoperaattori Elisan kanssa myös matkapuhelinbisneksessä.

Saunalahti ilmoitti tänään, että Saunalahden matkapuhelinasiakkaiden määrä on noussut 94000:lla hieman vaille 308000:een.

Samalla saunalahti ilmoitti lisäävänsä yhteistyötä Elisan kanssa. Yhtiö pyrkii yhteistyöllä Elisan kanssa vahvistamaan muiden muassa kansainvälisiä roaming-palveluja. Niitä tarvitaan, kun liittymän haltija käyttää puhelinta ulkomailla.

Yhteistyösopimus ei sulje pois muita yhteistyökumppaneita. Saunalahti käyttää matkapuheluissaan Soneran verkkoa.

Saunalahden toimitusjohtaja Matti Vikkulan mukaan kansainvälisessä roamingissa yhteistyöhön Elisan kanssa päädyttiin eri kotimaisia ja ulkomaisia vaihtoehtoja selvittämällä.

-Tämä oli meille järkevin ratkaisu, hän perusteli.

Vikkulan mukaan yhteistyön laajentaminen Elisan kanssa on mahdollista, kun nähdään, miten yhteistyö toimii.

-Ei ole olemassa mitään syytä, että käyttäisimme vain yhtä verkkoa. Me voimme yhtä hyvin käyttää useampaa verkkoa, vaikka nyt käytössä on vain Soneran verkko, hän sanoi.

Lankaverkossa Saunalahti on tehnyt aiemminkin yhteistyötä. Elisalta on vuokrattu verkkoa muiden muassa internet-palveluihin.

Kiristynyt kilpailu syö liiketulosta

Matti Vikkulan mukaan että Saunalahden liittymämäärä on lisääntynyt odotettua nopeammin. Vuoden lopussa liittymämäärän odotetaan olevan 350000. Tavoitetta nostettiin toukokuussa 50000:lla. Vuoden aikana liittymien määrä on jo yli kaksinkertaistunut.

Saunalahti kertoi jo kesäkuun lopussa, että kiristyneen kilpailun vuoksi meneillään olevan neljänneksen liiketulos jää alkuvuoden voittoa heikommaksi. Kokonaistuloksen luvattiin olevan alkuvuotta parempi.

-Markkinatilanteen muutos vaikuttaa kannattavuuteen.

Markkinoilla on paljon tarjouksia verkon sisäisten puheluiden osalta kesän loppuun. Kampanjaratkaisut syövät itse kunkin marginaalia, Vikkula selvitti.

Saunalahti on muuttumassa palveluoperaattorista virtuaaliverkko-operaattoriksi. Vikkula suomensi sen tarkoittavan sitä, että oman tuotannon osuutta lisätään.

Huhti-toukokuussa Saunalahden liittymän haltijat käyttivät puhelinta keskimäärin 219 minuuttia ja lähettivät 92 tekstiviestiä kuukaudessa. Maaliskuun lopussa vastaavat määrät olivat 193 minuuttia ja 110 tekstiviestiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.