Saudi-Arabian uusi laki kieltää miehiä myymästä naisille alusvaatteita

Saudi-Arabian uuden lain mukaan mies ei saa myydä alusvaatteita naisille, BBC New uutisoi.

Saudi-Arabiassa tulee voimaan laki, jonka mukaan alusvaateliikkeisiin ei saa palkata myyjäksi muuta kuin naisia. Laki lopettaisi maassa vallalla olleen tavan, jonka mukaan miesmyyjät palvelevat naisia alusvaateostoksilla. Naismyyjien totaalinen puute on ollut kuuma puheenaihe maassa jo vuosia.

Monet naiset ovat raportoineet, että alusvaatteiden ostaminen mieheltä tuntuu hyvin kiusalliselta. Naismyyjiä on kaivattu kauppoihin niin paljon, että tiettyjä alusvaateliikkeitä on boikotoitu ja asiasta on järjestetty kampanja Facebookissa.

Uudistus otetaankin maassa ilolla vastaan.

– On jo aikakin. Tämä on ollut pitkä kamppailu ja viranomaiset ovat vihdoin tulleet järkiinsä, toimittaja Samar Fatany Radio Jeddahista sanoo.

Fatanyn mukaan kuka tahansa nainen tekee alusvaateostoksensa mieluummin ulkomailla kuin antaa oman kuppikokonsa tuntemattomalle miesmyyjälle Saudi-Arabiassa.

Naisille avautuu työpaikkoja

Uusi laki voi avata 40 000 uutta työpaikkaa tavallisille naisille, joilla on ollut huonot mahdollisuudet käydä töissä. Asialla on kuitenkin kääntöpuolensa, sillä monet miehet menettävät lakimuutoksen myötä työpaikkansa. Useat myös vastustavat naisten työssäkäyntiä.

Tasavallan laintulkitsija sheikki Abdel Aziz al-Sheikh on varoittanut alusvaateliikkeiden omistajia, että naisten palkkaaminen on rikos ja kielletty islamin sharia-laissa.

Maassa pelätäänkin, että uusi laki aiheuttaa levottomuuksia. Ostoskeskuksia on neuvottu pitämään huolta, etteivät uudet työntekijät joudu häirinnän kohteeksi. Heinäkuussa samainen uudistus tulee koskemaan myös kosmetiikkaliikkeitä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: bbc.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja