Saudi-Arabian kamelifestivaalien kauneuskilpailuissa jälleen skandaali – eläimiä käsitelty näyttävämmiksi botoxilla ja muilla täytteillä

Saudi-Arabian jokavuotisissa kamelien kauneuskilpailuissa on jälleen syntynyt skandaali. Valtion uutistoimiston Spa:n mukaan yli 40 kamelia on jouduttu sulkemaan pois sääntöjen vastaisen ulkonäköön vaikuttamisen takia.

Kuningas Abdul-Azizin kamelifestivaali on suosittu lähes kuukauden kestävä juhla. Kameleilla on keskeinen rooli beduiinikulttuurissa.

Tämän näkyy festivaaleilla. Sen aikana kameleista otetaan monin tavoin mittaa, ja niistä käydään myös huutokauppaa.

Festivaaleissa jaetaan palkintorahoina lähes 50 miljoonaa euroa. Kyse ei ole ihan roposista. Kameleihin liittyvä liiketoiminta on Saudi-Arabiassa miljoonabisnestä.

Tämän ovat huomanneet myös kamelien kauneuskilpailuhin osallistuvien erämaan laivojen omistajat.  

Isot palkintorahat houkuttelevat keplotteluun

Kamelit ovat näyttäviä nisäkkäitä, mutta kun kyseessä ovat kymmenet miljoonat, vilunkipeli houkuttelee.

Botox ja kasvojenkohotus ovat tuttuja ihmisille tehtyinä ulkonäön ehostustoimina, tai korjaamaan esimerkiksi onnettomuuden aiheuttamia kasvovammoja.

Samoja menetelmiä on sovellettu myös yli 40 kameliin, mikä on vastoin lähellä pääkaupunkia Riadia pidettävien festivaalien kauneuskilpailujen sääntöjä.

Likaisten temppujen fyysisiä kohteita on paljon, sillä kisoissa tuomarit tarkastelevat kriittisesti muun muassa kamelien päätä, kyttyröitä, niskaa, asentoa ja eläimille puettuja asusteita. Siis sopusuhtaisinta ja silmää miellyttävimpää kilpailijaa.

Huijauksia yritetään paljastaa tarkkaan

Tässäkin tapauksessa monenlainen kilpavarustelu on kiihkeää. Huijausten paljastumiseksi tarkemmin määrittelemätöntä teknologiaa, uutisoi Guardian-lehti.

Teknologia näyttää toimivan, sillä kameleita on ”paranneltu” esimerkiksi vahvistamalla hormonein lihaksia, laittamalla botoxia nenään ja huuliin, ja lisäämällä kuminauhoja tiettyihin ruumiinosiin.

Tiedossa ei ole, miten kamelit suhtautuvat epäluonnolliseen kehonmuokkaukseen.

Ei ollut ensimmäinen kerta

Tänä vuonna ei kuitenkaan ole oltu ensimmäistä kertaa kameleita catwalkilla – tai paremminkin camelwalkilla – vääryyksin kävelyttämässä.

Esimerkiksi kolme vuotta sitten 12 pettynyttä kamelia omistajineen hylättiin samanlaisten temppujen takia.  


Lue myös:

    Uusimmat