Sauber ja kuski sopuun – "Urani F1:ssä on varmaankin ohi"

Hollantilaiskuski Giedo van der Garde vahvistaa raskain mielin, että hänen ja F1-talli Sauberin välinen kiista on päättynyt sopimuksen purkamiseen.

Van der Garde kävi vielä Australian avauskisan alla oikeutta Sauberin kanssa, joka oli sivuuttanut hänen sopimuksensa ja valinnut kisakuskeiksi enemmän rahaa taloon tuoneet Felipe Nasrin ja Marcus Ericssonin.

– Olemme päässeet ratkaisuun Sauberin kanssa ja sopimukseni on purettu yhteisellä päätöksellä, van der Garde kertoo Facebook-sivuillaan.

Van der Garde kertoo tehneensä koko uransa kovasti töitä tullakseen menestyksekkääksi F1-kuskiksi.

– Toivoin viimein pääseväni näyttämään taitoni ja ajamaan arvostetussa keskikastin tallissa kaudella 2015. Tämä unelma on viety minulta ja tiedän, että tulevaisuuteni formula ykkösissä on todennäköisesti mennyttä, van der Garde toteaa.

Unelmansa takia hollantilainen oli valmis viemään asian vielä Melbournessa oikeuteen. Hän voitti jutun, muttei ikinä päätynyt kisakuskiksi tallipäällikkö Monisha Kaltenbornin vastustuksen takia.

– En koskaan ymmärtänyt tätä. Olisin voinut vastustaa, mutta tallipäällikkö oli päättänyt sopimukseni vastaisesti, ettei hän halua tehdä töitä kanssani ja tämä tuli kivuliaan selväksi Melbournen varikkoalueella, kuski kertoo.

Van der Garde olisi voinut viedä asian pitemmälle, mutta se olisi tarkoittanut Sauberin autojen takavarikoimista sekä Nasrin ja Ericssonin kisan pilaamista.

– Ehkä jopa tiimipomot olisi pidätetty. Päätin, etten halua elää sen idean kanssa, vaikka tallin johto oli ainoa vastuussa oleva taho siitä oudosta tilanteesta, josta olin itseni löytänyt, van der Garde kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja