Mainos

Satoja pidätetty Chilen mellakoissa

Chilessä koulutusuudistuksia vaativat mielenosoittajat ovat ottaneet rajusti yhteen poliisin kanssa. 48 tunnin yleislakkoa seuranneissa yhteenotoissa on pidätetty satoja ihmisiä.

Jopa 175 000 ihmistä osallistui eilen protesteihin eri puolilla Chileä. Pääkaupungissa Santiagossa mielenosoittajia oli noin 50 000. Joitakin yhteenottoja lukuun ottamatta mielenilmaus sujui rauhallisesti.

Sen sijaan muualla maassa protestit muuttuivat väkivaltaisiksi, ja niissä on loukkaantunut kolmisenkymmentä. Viranomaisten mukaan yli 200 ihmistä on pidätetty.

Opiskelijat ovat vaatineet rajuja uudistuksia Chilen koulutusjärjestelmään jo kolmen kuukauden ajan. He vaativat loppua yksityisiä yliopistoja tukevalle järjestelmälle ja laadukkaampaa ilmaista koulutusta valtion yliopistoihin.

Chilen suurin ammattiliitto halusi julistamallaan yleislakolla osoittaa tukensa opiskelijoiden vaatimuksille. Mielenosoituksissa on vaadittu parannuksia myös sairaala- ja pelastustyöntekijöiden työoloihin.

Chilen presidentti Sebastian Piñera syyttää lakkoilijoita pyrkimyksestä "vahingoittaa Chileä". Oikeistolainen Piñera tukee yhä nykyistä koulutusjärjestelmää.

Piñera nousi valtaan vuoden 2010 maaliskuussa ja on nauttinut suurta suosiota, mutta nyt hänen kannatuksensa matelee alamaissa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.