Mainos

Säteilyturvakeskus: Japanin ydinvoimaloiden tilannetta näköjään mahdoton ennakoida

Eilen illalla Suomen aikaa näytti vielä siltä, että kaikki Japanin Fukushiman ydinvoimalan laitokset ovat hallinnassa. Heti aamusta alkaen Suomen aikaa ydinvoimalassa on jälleen ollut suuria ongelmia.

Säteilyturvakeskuksen ryhmäpäällikkö Keijo Valtonen kertoo MTV3:n Uutisille, että Säteilyturvakeskus on läheisessä yhteydessä Japanin voimaloihin ja perustaa sanansa aina sen hetkiseen parhaaseen ja varmennettuun tietoon. Eilen illalla Valtonen sanoi uutisissa, että tilanne voimalaoissa on stabiili ja paranemaan päin.

- Emme tietenkään osanneet uskoa, että heti kun oven laittaa kiinni niin jo toisessa laitoksessa alkaa tapahtua. Tämä oli täysin ennustamaton tilanne silloin eilen vielä. Olemme tämän päivän selvitelleet Fukushiman ydinvoimalan kolmosyksikön ja kakkosyksikön tilannetta, Valtonen kertoo.

Fukushimassa on kaikkiaan kuusi reaktoria, joista kolmessa on edelleen ongelmia.

- Ykkösreaktoriyksikkö on meidän käsityksen mukaan stabiilissa tilassa, eikä siinä pitäisi olla jäähdytyksen suhteen ongelmia. Kolmosyksiköllä on pitkin päivää ollut ongelmia meriveden syötössä sinne reaktorin primääripiiriin ja reaktorin suojarakennukseen. Aivan iltapäivällä kakkosyksikössä saatiin tietoa että japanilaiset ovat alkaneet pumpata sinnekin suojarakennukseen merivettä.

(MTV3)

Katso Keijo Valtosen puhelinhaastattelu (Seitsemän uutiset 13.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.