Mainos

Sarjamurhaaja vaatii hovioikeudessa vapauttamistaan ja haluaa ulkomaille

Sarjamurhista elinkautiseen käräjäoikeudessa tuomittu Aino Nykopp-Koski vaatii vapauttamistaan. - Hän kokee olevansa syytön joka solultaan, myrkkyhoitajan asianajaja Heikki Lampela sanoo.

Käräjäoikeuden käsittelyn aikana Nykopp-Koski ilmoitti haluavansa kehitysapuyhteistyöhön. Nyt nainen tähyää vain ulkomaille. - Hänen mukaansa terveydenhoitotyötä ei arvosteta Suomessa ja hän haluaa syyttömäksi julistamisensa jälkeen poistua maasta ainakin joksikin aikaa.

Hoitajamurhien käsittely alkoi Helsingin hovioikeudessa maanantaina. Käräjäoikeus tuomitsi Aino Nykopp-Kosken joulukuussa 2010 elinkautiseen vankeuteen viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä.

Lääkemurhia puidaan nyt Helsingin hovioikeudessa - lue jutun tausta täältä:

Oikeudenkäynti: Lääkemurhat

Ilmiö: Terveydenhuollon sarjamurhaajat

Nykopp-Koski kiistää edelleen jyrkästi syyllistyneensä henkirikoksiin. Mitään erityistä uutta oikeudenkäynnissä ei ole luvassa, vaan hovissa puidaan samat asiat uudestaan.

Syyttäjä: "Päätti vain tappaa"

Syyttäjä Leena Metsäpelto sanoi alkupuheenvuorossa, ettei Nykoppilla ollut teoilleen mitään selkeää motiivia. - Hän on päättänyt vain tappaa, valtionsyyttäjä sanoi.

Ilmiö on kansainvälisesti tunnettu, syyttäjä sanoi.

Suomalainen tapaus näyttää liittyvän potilaiden omaisuuteen. Nykopp-Koskella todettiin mielentilatutkimuksessa antisosiaalinen persoonallisuushäiriö.

- Hän ei osoittanut minkäänlaista katumusta, vaan tappoi aina vain uudestaan.

Juttua puidaan hovioikeudessa jouluun saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.