Sarjamurhaaja vaatii hovioikeudessa vapauttamistaan ja haluaa ulkomaille

Sarjamurhista elinkautiseen käräjäoikeudessa tuomittu Aino Nykopp-Koski vaatii vapauttamistaan. - Hän kokee olevansa syytön joka solultaan, myrkkyhoitajan asianajaja Heikki Lampela sanoo.

Käräjäoikeuden käsittelyn aikana Nykopp-Koski ilmoitti haluavansa kehitysapuyhteistyöhön. Nyt nainen tähyää vain ulkomaille. - Hänen mukaansa terveydenhoitotyötä ei arvosteta Suomessa ja hän haluaa syyttömäksi julistamisensa jälkeen poistua maasta ainakin joksikin aikaa.

Hoitajamurhien käsittely alkoi Helsingin hovioikeudessa maanantaina. Käräjäoikeus tuomitsi Aino Nykopp-Kosken joulukuussa 2010 elinkautiseen vankeuteen viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä.

Lääkemurhia puidaan nyt Helsingin hovioikeudessa - lue jutun tausta täältä:

Oikeudenkäynti: Lääkemurhat

Ilmiö: Terveydenhuollon sarjamurhaajat

Nykopp-Koski kiistää edelleen jyrkästi syyllistyneensä henkirikoksiin. Mitään erityistä uutta oikeudenkäynnissä ei ole luvassa, vaan hovissa puidaan samat asiat uudestaan.

Syyttäjä: "Päätti vain tappaa"

Syyttäjä Leena Metsäpelto sanoi alkupuheenvuorossa, ettei Nykoppilla ollut teoilleen mitään selkeää motiivia. - Hän on päättänyt vain tappaa, valtionsyyttäjä sanoi.

Ilmiö on kansainvälisesti tunnettu, syyttäjä sanoi.

Suomalainen tapaus näyttää liittyvän potilaiden omaisuuteen. Nykopp-Koskella todettiin mielentilatutkimuksessa antisosiaalinen persoonallisuushäiriö.

- Hän ei osoittanut minkäänlaista katumusta, vaan tappoi aina vain uudestaan.

Juttua puidaan hovioikeudessa jouluun saakka.

Lue myös:

    Uusimmat