Saran keittiö: Pekoniperunat ja coleslaw

Herkkuja juhannuksen juhlapöytään! Pekoniin käärittyjen uusien perunoiden kanssa maistuu majoneesipohjainen kaalisalaatti.

Pekoniperunat

  • 500 g uusia perunoita
  • 170 g pekonia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Ensimmäiseksi kääri perunat pekoniin ja laita käärityt perunat leivinpaperilla päällystetylle uunin pellille siten, että pekonin taitekohta on alaspäin. Lorauta perunoiden päälle hieman öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista perunoita 200 asteessa noin 40 minuuttia tai niin, että perunat ovat läpikypsiä ja pekoni rapeaa. Tarjoile perunat varrastikkuun lävistettynä.

Coleslaw

  • 4 rkl majoneesia
  • 1 tl inkivääriä, raastettuna
  • 1 tl valkosipulia, raastettuna
  • 1/2 limen mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 kaali, suikaloituna
  • 1 kpl porkkana, raastettuna
  • 50 g sokeriherneitä, suikaleiksi leikattuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kulhossa majoneesi, inkivääri, valkosipuli, limen mehu ja hunaja. Lisää joukkoon kaalisuikaleet, porkkanaraaste, sekä sokerihernesuikaleet.

Lopuksi mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptit: Sara la Fountain

Lue myös:

    Uusimmat