Santeri Kinnunen

Näyttelijä Santeri Kinnusella riittää vientiä. Parhaillaan työn alla ovat mm. Arto Paasilinnan "Kymmenen riivinrautaa" teoksen tv-sarjan kuvaukset. Teatteripuolella Kinnunen seikkailee niin Q-teatterin "Loppuun asti lystikkäissä" kuin Helsingin kaupunginteatterin "Cabaret" ja Armfelt" -näytelmissäkin. "Kuutamolla" -viihdeohjelman kuvaukset ovat puolestaan syksyn osalta purkissa, mutta keväällä työ jatkuu. Santeri Kinnunen on myös ryntäillyt Katso-lehden tv-mainoksessa housut kintussa ulos äärettömän sotkuisesta poikamiesboksista. Oma koti eli se julkkiksenkin pyhä paikka on kuitenkin huomattavasti siedettävämmässä kunnossa.

Nimi: Santeri Kinnunen

Ikä: 32 vuotta

Perheen koko: Asuu yhdessä Aaran kanssa, ei lapsia.

Asumismuoto:

Olen asunut kaksi vuotta valoisassa asunnossa kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Huoneet ovat korkeat ja ikkunoista aukeaa rauhallinen puistonäkymä.

Unelmakoti:

Olen asunut koko ikäni Helsingin keskustassa ja ainakin vielä tämä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. Tykkään vanhoista taloista, joissa on korkeat huoneet ja kaakeliuuni. Unelmakodissa olisi myös sauna. Mieli unelmakodista saattaa muuttua jos tulisi esimerkiksi perheenlisäystä, mutta Käpylää kauemmaksi en voisi kuvitella muuttavani. Omakotitaloon muuttaminen vaatisi myös enemmän aikaa touhuta kotona ja puutarhassa.

Mikä kotona ärsyttää?

Meillä ärsyttävät likaiset ikkunat. Asumme niin pirun korkealla, että ikkunoiden pesu ulkopuolelta olisi vaarallista puuhaa. Sisäpuolelta ikkunat on kuitenkin pesty. Pitänee tilata keväällä oikein ammattimies ikkunan pesuun...

Rakkain huonekalu?

Vaikea sanoa. Meillä on aika paljon uutta ja vanhaa sekaisin. Äidin perintönä sain jykevän kolmenistuttavan sohvan, jossa vietän paljon aikaa. Sohva myös sopii hyvin yhteen uusien huonekalujen kanssa. Minulle kodin persoonallinen sisustus on tosi tärkeää, pitää olla tietty rytmi ja kotona pitää voida viihtyä. Eihän sitä vieraille sisusteta. Verhoilla saa hyvin uutta ilmettä.

Mieluisin paikka kotona?

Se on ehkä työhuone, joka kyllä saisi olla isompi. Työhuoneessani on paljon kirjoja, tietokone ja muuta näpertämistä. Tavarat lojuvat yleensä pöydällä sikin sokin. Työhuoneeni on sellainen soppi, josta löytyy fiilistä. Jos olisi rahaa tekisin sinne isojakin muutoksia.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Jos tämä olisi oma asunto, niin saunahan tänne rakennettaisiin. Mahdutettaisiin vaikkapa vaatekomeroihin. Tosiasiassa täällä voisi vähän tapiseerata, ainakin makuuhuoneen.

Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline?

Se on varmastikin iso kattila, jossa keittelemme pastaa ja riisiä. Kasari on myös kovassa käytössä.

Miltä kotona tuoksuu?

Eihän sitä osaa sanoa, miltä omassa kodissa tuoksuu. Muiden kotien tuoksut tarttuvat paremmin nenään. Nyt voisi kyllä sanoa, että meillä tuoksuu kukille, sillä ensi-ilta on juuri takana ja sain paljon kukkia.

Siivousvinkkisi?

Älä sotke! Meillä ei tosin tule riitaa siivouksesta. Se siivoaa, jolla on aikaa. Yhdessä jos siivotaan, niin toinen imuroi ja toinen pesee lattiat.

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä?

Olen kova poika lajittelemaan sukkia. Sukat pitää olla pareittain kuivumassa. En voi sietää jos sukan paria pitää etsiä narulta. Olen kyllä ehkä hieman huolimaton valkopyykin ja kirjopyykin lajittelussa. Aara sitten tsekkailee perässä menevätkö pyykit oikean väristen vaatteiden kanssa koneeseen.

Lempiruokasi?

Niitä on paljon. Näin äkkiseltään tulee mieleen intialainen ruoka. Mannerheimintien Namaskaar-ravintolassa minulle maistuu esimerkiksi lihalajitelma Liha thali. En todellakaan ole vegetaristi.

Juomasuosituksesi?

Intialaisen ja kiinalaisen ruuan kanssa maistuu parhaiten keskiolut. Voimakkaan ruuan kanssa sopii tietysti myös kunnon tukeva punaviini. Ihan niinkuin moni muukin nautiskelen näin säiden kylmetessä mielelläni punaviinia, kesällä sitten taas raikasta valkoviiniä. Yksi mieliviineistäni on unkarilainen vai oliko se bulgarialainen "Oriet czevitsa" tai jotain sinne päin...

Paras reseptisi?

Laitetaanko oikein kunnon illallinen? Siinä tapauksessa tekisin kunnon Tournedot-pihvit sisäfileestä ja raikasta salaattia. Jos on rasvakeitin, niin perunaveneet antavat annokselle potkua. Tosin mielestäni pihvin kanssa riittää varsin hyvin pelkkä salaatti. Alkuruokana voisi olla vaikka Gaspazo ja jälkiruuaksi pallo vaniljajäätelöä. Niin ja kahvi ja Calvados, totta kai. Onneksi ei ole nyt juuri nälkä, herahtaa ihan vesi kielelle näitä suunnitellessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja