Mainos

Helsingin Sanomien päätoimittaja tiedustelukohusta: Vankeustuomion uhka ei pelota

8:04

Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi kertoo Huomenta Suomen lähetyksessä, että niin kutsutun tiedustelukohun esitutkinta ja mahdollinen rangaistus ei häntä huoleta.

Lähetyksessä häneltä kysyttiin, huolettaako häntä mahdollinen vankeusrangaistus.

– Juridinen puoli ei ole sellainen asia, joka tässä huolettaa, koska emme ole rikkoneet lakia. Oikeuskäytäntö osoittaa, ettei tule tuomiota, hän toteaa.

Niemi kertoo, että asiassa on käynnissä vasta esitutkinta, eikä ole varmuutta edes siitä, tullaanko asiaa käsittelemään oikeudessa. Hän kuitenkin muistuttaa, että tapauksessa on kahta eri asiaa. Toisaalta viranomaiset pyrkivät löytämään tiedot vuotaneen tahon, minkä osalta tutkinta ei koske Helsingin Sanomia.

– Toinen asia on, onko Helsingin Sanomat syyllistynyt johonkin julkaistessaan näitä tietoja. Meidän tarkoitus on ollut esittää sellaisia tietoja tiedustelusta, jotka eivät ole suurelle yleisölle tuttuja, mutta kansainväliselle tiedustelulle kyllä, Niemi kuvailee.

Julkaistuja tietoja haluttiin hänen mukaansa tarkastella tulevaa tiedustelulakia vasten.

Tapauksen tutkinnassa Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehtiin kotietsintä. Tämän asianajajan mukaan kotietsinnässä pyrittiin rikkomaan lähdesuoja.

1:25

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja