Sanna Marinin nimi puuttuu ehdokaslistoilta – missä hän on ehdolla?

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) nimeä ei toistaiseksi löydy Pirkanmaan Sdp:n ehdokaslistalta ensi kevään eduskuntavaaleja varten. Tamperelaiselta Marinilta kysyttiin tänään hänen tulevasta vaalipiiristään, mutta tyhjentävää vastausta ei vielä saatu.

Marin kommentoi ehdokkuuskysymystä ja mahdollista vaalipiirinvaihtoa tänään samalla, kun häneltä kysyttiin venäläisten viisumeista.

– Omasta ehdokkuudestani tulen sitten aikanaan ilmoittamaan. Pirkanmaalla on vielä kaksi paikkaa auki ehdokaslistalla, Marin vastasi tiedotusvälineille.

Marin jätti tulevan vaalipiirinsä vielä näin vahvistamatta ja spekulaatiot ehdokkuudesta esimerkiksi Helsingissä voivat näin jatkua.

Vaalipiirin vaihdolla suurta kansansuosiota nauttiva Marin voisi yrittää nostaa useampia Sdp:n ehdokkaita eduskuntaan. Helsingin vaalipiiri on tosin vain paria kansanedustajaa suurempi kuin Pirkanmaa.

Toinen kysymys voi olla se, suunnitteleeko Marin muuttamista pääkaupunkiseudulle pysyvästi. Kansanedustajan työ edellyttää Helsingissä olemista suuren osan työviikkoa.

Marin sai viime eduskuntavaaleissa Pirkanmaalla yli 19 000 ääntä, mikä oli selvästi eniten kyseissä vaalipiirissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja