Sanna Marin väistyi pääministerin paikalta – "Onnistuimme viemään läpi monta merkittävää uudistusta"

Marinin hallitus jäähyväiskäynnillä – katso väistyvän pääministerin ja presidentin puheet 9:36
Katso väistyneen pääministeri Marinin ja presidentti Niinistön puheenvuorot videolta!

Väistynyt pääministeri Sanna Marin (sd.) ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö kiittivät toisiaan, kun edellinen hallitus kävi jäähyväiskäynnillään Presidentinlinnassa.

Petteri Orpon (kok.) hallitus on tänään nimitetty tehtäviinsä ja aloittanut virallisesti työnsä.

Näin ollen Sanna Marinin (sd.) hallitus on väistynyt tehtävistään.

Väistyvä hallitus kävi protokollan mukaisella jäähyväiskäynnillä tasavallan presidentti Sauli Niinistön luona Presidentinlinnassa.

Marin kehui tilaisuudessa pitämässään puheenvuorossa, kuinka hänen hallituksensa onnistui koronapandemiasta ja Venäjän hyökkäyssodasta huolimatta tekemään uudistuksia.

– Historiallisen haastavista vuosista huolimatta onnistuimme viemään läpi monta merkittävää uudistusta, Marin sanoi.

Marin luetteli esimerkiksi oppivelvollisuuden laajentamisen, sote-uudistuksen, translain uudistuksen ja ilmastolain.

Väistynyt pääministeri myös kiitti presidentti Niinistöä hyvästä yhteistxyöstä ja hallitukselle osoitetusta arvostuksesta.

– Kriisit ovat osoittaneet, että me suomalaiset olemme sisukkaita. Yhteiskunnassamme on resilienssiä, jota olemme rakentaneet oikeudenmukaisilla ratkaisuilla, yhdessä sopimalla ja toisestamme huolehtimalla, Marin sanoi.

– Toivottavasti osaamme vaalia näitä periaatteita kaikkina aikoina, Marin jatkoi.

Presidentti esitti kiitoksensa

Presidentti Niinistö kiitti vastauspuheenvuorossaan Marinia ja hänen hallituksensa ministereitä työstä Suomen hyväksi ja toivoi menestystä tuleviin tehtäviin.

– Ensin korona ja sitten Venäjän sota Ukrainassa osoittivat kouriintuntuvasti maailman yllätyksellisyyden ja sitä seuraavan epävakauden, vaarallisuudenkin, Niinistö totesi.

– Vaikeissa oloissa on kyetty turvaamaan tärkein, Suomen ja suomalaisten turvallisuus. Yhdessä me suomalaiset olemme näistäkin kriiseistä selvinneet.

Lue myös:

    Uusimmat