Sanna Marin sai presidentiltä vuoden korkea-arvoisimman kunniamerkin: Iso kunnianosoitus myös Pekka Haavistolle ja Björn Wahlroosille

Suomen Valkoisen Ruusun suurristi -kunniamerkki on myönnetty tänä vuonna pääministeri Sanna Marinille (sd.). Suomen Leijonan suurristin saa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja Sammon ja UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Suomen Valkoisen Ruusun suurristi on tämän vuoden korkea-arvoisin myönnetty kunniamerkki.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt puolustusministeri Antti Kaikkoselle (kesk.) 1. luokan Vapaudenristin rintatähden kera.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan komentajamerkin sai  Euroopan unionin yleisen tuomioistuimen tuomari Heikki Kanninen.

Suomen Leijonan I luokan komentajamerkin saaneiden joukossa on muun muassa pitkäaikainen kansanedustaja ja ministeri Anu Vehviläinen sekä tieteen akateemikot Kari Alitalo ja Kaisa Häkkinen.

Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkki on myönnetty usealle Marinin hallituksen ministerille, kuten Li Anderssonille, Thomas Blomqvistille, Timo Harakalle, Krista MIkkoselle, Maria Ohisalolle, Sirpa Paaterolle sekä Tytti Tuppuraiselle.

Suomen Leijonan komentajamerkin saivat muun muassa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen, kirjailijat Hannu Mäkelä ja Antti Tuuri, entinen ministeri, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta, näyttelijä Esko Salminen sekä kapellimestari Jukka-Pekka Saraste.

Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalilla palkittiin muun muassa näyttelijä, professori Elina Knihtilä , kirjalija Johanna Sinisalo sekä iskelmälaulajalegenda Paula Koivuniemi.

Oikaisu kello 10.09: Korjattu aikaisempaa uutista: jutusta on poistettu väärä tieto, jonka mukaan kunniamerkit luovutettaisiin itsenäisyyspäivänä. Jutusta on poistettu väärä tieto, jonka mukaan kunniamerkit luovutettaisiin itsenäisyyspäivänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja