Mainos

Sandvik tyytymätön Tamrockin tuottoon

Sandvik-konsernin pääjohtaja Clas Åke Hedström asettaa Tamrockille nykyistä paljon korkeammat tuottovaatimukset. Sandvik tähtää omistajana ensisijaisesti kannattavuuden selkeään parantamiseen.

Hedström puhui perjantaina Tampereella Tamrockin Myllypuron tehtaalla, jossa vihittiin käyttöön 50 miljoonaa markkaa maksanut uusi tuotantolinja.
Pääjohtaja lupasi konsernilta tukea ja investointeja Suomeen, jos sijoitukset osoittautuvat tuottaviksi.

Tamrockilla on Suomen lisäksi tuotantoa 11:ssä muussa maassa. Työtä kannattavuuden parantamiseksi tehdään koko rintamalla.
Hedström näkee, että Tamrock tuo Sandvikille selkeitä synergiaetuja. Erityisesti Sandvik Rock Tools ja Tamrock täydentävät toisiaan.

Hedström on Tamrockin hallituksen puheenjohtaja. Sandvik osti viime vuoden aikana osake-enemmistön Tampellan perinteitä jatkavasta yhtiöstä. Nyt omistusosuus lähentelee jo sataa prosenttia. Kansainvälistynyt ruotsalaisisäntä on hyvässä vedossa, sillä sijoitetun pääoman tuotto on yli 20 prosenttia.

Tamrockin viime vuoden luvut eivät ole vielä tiedossa, mutta edellisinä vuosina se jäi kauas tällaisista tuottovaatimuksista.

Laskukausi oven takana

Tamrockin toimitusjohtaja Jouko M. Jaakkola arvioi, että maailmantalous on aivan lähitulevaisuudessa siirtymässä seuraavaan laskukauteen.
-Laskusuhdanteessa on erittäin tärkeää, että kilpailukyky on kunnossa. Tamrockin Tampereen tehtaan uudistuksella varmistetaan kilpailukyky ensi vuosituhannelle.

Tamrockin liikevaihto on noin 5 miljardia markkaa. Sen palveluksessa on yli 5000 ihmistä, joista 700 päätehtaalla Tampereella. Viime vuonna ongelmayksikkö oli itävaltalainen VAB-yhtiö, joka valmistaa hiilikaivoslaitteita. Tehtaan henkilöstöä on vähennetty ja sinne siirretään uutta tekniikkaa Pohjoismaista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.