Samuraimiekan kanssa kulkenut mies niputettiin Raisiossa – poliisin nujertaman miekkamiehen huudot tallentuivat videolle

0:42
Näin samuraimiekan kanssa kulkenut henkilö jäi poliisin haltuun – katso video!

Raision Hakinmäessä otettiin eilen kiinni mies, joka kuljeskeli kerrostalon pihalla itämaisella miekalla varustautuneena. Teräaseen hallussapidolle ei ole toistaiseksi löytynyt järjellistä selitystä.

Tilannetta seurasi asunnostaan raisiolainen Juha Salminen, joka kertoo havahtuneensa illalla ulkoa kuuluneeseen "älämölöön". Ulos kurkatessaan hän näki miekan kanssa kulkevan miehen.

Joku oli ilmeisesti seuraillut miehen edesottamuksia jo kauemmin, sillä paikalle saapui pian poliisi. Poliisi käskytti miestä pistämään aseet pois.

– Mies laittoi rauhassa sapelin pois, mutta sitten hän rupesi venkoilemaan, Salminen kuvailee tapahtumia.

Mukana myös retkikirves

Rikosylikomisario Jussi Helesvirta vahvistaa, että poliisi otti eilen kiinni miekan ja pienen retkikirveen kanssa kerrostaloalueella liikkuneen miehen. Mies oli poliisin käskystä luopunut teräaseista, mutta oli myöhemmin vastustanut kiinniottoa.

Poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa, miksi mies liikkui kyseisten esineiden kanssa. Ilmi ei kuitenkaan ole käynyt, että mies olisi kohdistanut uhkaa kehenkään henkilöön.

Helesvirta kertoo, että poliisi kohtaa vuosittain muutamia miekkoja. Tapauksissa pitkäteräistä asetta on saatettu käyttää väkivaltaan – tai sitten teräasetta on vain esitelty tämänkertaisen tapauksen tapaan.

Mies oli tiistiana puolenpäivän aikaan yhä poliisin hoteissa. Viranomaiset ratkaisevat lähiaikoina, miten hänen kanssaan edetään. Miestä epäillään ainakin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

"Ei täällä ennen ole miekkojen kanssa liikuttu"

Tapahtumapaikan liepeillä asuva Juha Salminen kertoo asuneensa alueella pitkään, mutta mies oli hänelle tuiki tuntematon.

– Ei täällä ennen ole miekkojen kanssa liikuttu, hän toteaa.

Täysin tavattomia rauhattomuudet alueella eivät kuitenkaan ole. Vajaa kymmenen vuota sitten paikallisen pubin edustalla ammuttiin kuoliaaksi mies.

– Ikäviä juttuja, Salminen toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja