Mainos

Samsungin huippupuhelimen yllätyshaastaja tulee kaksiosaisena

Korealaisen Samsungin Galaxy S4 -lippulaivakännykkä on paistatellut vahvasti otsikoissa ja syystäkin: kyseessä on yhtiön menestyksekkään Galaxy-malliston manttelinperijä, joka on varustettu erittäin kovatasoisilla ominaisuuksilla.

Samaan aikaan kuitenkin jo pelkästään Android-käyttöjärjestelmän leirissä S4:n kannoilla kisaa yhä houkuttelevimpia tulokkaita. Yksi hyvä esimerkki tästä on MTV3 Uutisten kokeilussakin viime kuussa vieraillutHTC:n One-kännykkä, joka on kerännyt runsaasti kehuja alumiinisesta rakenteestaan ja ominaisuuksistaan.

Nyt puolestaan Asus on tuonut markkinoille viiden tuuman näytöllä ja alumiinisella takakuorella varustetun tyylikkään PadFone Infinity -tehokännykän. Mutta Asuksen tapauksessa käyttäjälle tarjotaan muutakin kuin pelkkä kännykkä. Nimittäin kokonaisuuteen kuuluu myös puhelimen lataustelakkana toimiva, 10,1-tuumaisella näytöllä varustettu Station-telakointiasema, joka muuntaa kännykästä täysiverisen tabletin.

PadFone Infinity -kokonaisuus on paranneltu versio talvella testaamastamme . Uutta Padfone Infinityä voi luonnehtia yllättäjäksi, sillä se julkaistiin hyvin nopealla aikataululla.

Uusilla ominaisuuksilla päivitetty Padfone Infinity pyrkii pääsemään samalle viivalle Galaxy S4:n kaltaisten huippupuhelimien kanssa, ja onnistuukin siinä melko hyvin.

Merkittävää parannusta edeltäjään verrattuna

Heti ensimmäisenä huomiona täytyy todeta, että Asus on tehnyt hienoa työtä uuden PadFone Infinityn kanssa.

Pääperiaatteena on, että Infinity Station -tabletalusta toimii puhelimen telakointiasemana ja ylimääräisenä akkuna, jonka kautta puhelinta voi tarvittaessa ladata, ellei virtapistoketta ole saatavilla. Kun kännykän sujauttaa telakkaan, herää tabletin näyttö eloon.

Tablet saa laskentatehonsa kännykästä. Haittapuolena on, että tablet-osiota ei voi käyttää, ellei kännykkää ole telakoitu paikoilleen. Padfone Infinity -kännykkä sen sijaan toimii aivan itsenäisenä luurina Stationista riippumatta.

Toimintaperiaatteeltaan ja ulkonäöltään PadFone Infinity muistuttaa täten huomattavasti edeltäjäänsä, mutta siihen on kuitenkin tehty useita hyödyllisiä parannuksia.

Ensinnäkin, PadFone Infinityn viiden tuuman kännykkänäyttö toimii nyt Full HD -tarkkuudella. Myös Infinity Stationin 10,1-tuuman näyttö yltää Full HD -lukemiin 1920x1200 pikselin tarkkuudellaan.

Myös suoritintehoa löytyy aiempaa enemmän: PadFone Infinity -kännykän sisällä hurisee 1,7 GHz:n neliydinprosessori. Lisäksi kännykän akun kapasiteettia on kasvatettu. Tablet-osion 5000 mAh-akkukapasiteetti on kuitenkin ennallaan. Kamera on aiemman mallin tavoin 13 megapikselin kokoinen.

PadFone Infinity -kokonaisuus on hienostunut. Pieni miinus tulee kuitenkin siitä, että luuri pääsee hieman heilumaan telakointiasemassa. Muuten telakointikiinnitys on jämäkkä, eikä puhelin ole vaarassa luiskahtaa irti asemastaan.

PadFone Infinityn ja Galaxy S4:n vertailua

Galaxy S4 -puhelimessa ja Infinity-kännykässä on paljon yhteneväisyyksiä, mutta myös runsaasti eroja.

PadFone Infinity

Samsung Galaxy S4

Käyttöjärjestelmä:

Android 4.1.2

Android 4.2.2

Mitat

143.5 x 72.8 x 8.9 mm

136,6 x 69,8 x 7,9 mm

Paino

145g

130g

Näyttö

5 tuumaa (1920 x 1080)

5 tuumaa (1920 x 1080)

Prosessori

1,7 GHz, neliydin

1,9 GHz neliydin

Kamerat

13 MP / 2 MP

13 MP / 2 MP

Muisti

32/64 Gt, 2 Gt RAM -ei muistikorttipaikkaa

16/32/64 Gt, 2 Gt RAM +muistikorttipaikka

Akku

2400 mAh (kiinteä)

2 600 mAh (irrotettava)

Muita ominaisuuksia

4G, NFC

4G, NFC

PadFone Station -telakka:

10.1 -tuuman näyttö (1920x1200), 5000 mAh -akku, 1 MP etukamera. Mitat: 264.6 x 181.6 x 10.7mm, 530g.

Hinta

32 Gt 899 e, 64 Gt 999 e

650 e

Näkyvimpänä ominaisuutena kummassakin kännykässä on hulppealla kuvanlaadulla varustetut viisituumaiset Full HD näytöt. Kummatkin näytöt ovat laadultaan erinomaisia.

Kun näyttöjä vertailee rinnakkain, niin huomaa, että S4:n tuottamat mustan sävyt ovat syvempiä kuin Infinityssä. Mutta toisaalta Infinity tarjoaa aavistuksen puhtaamman valkoisen sävyn. S4:n valkoisessa on nimittäin ripaus vihertävää sävyä, kun näyttöjä vertailee rinnakkain.

Prosessoreina kummassakin tapauksessa hyrräävät neliydinsuorittimet, ja kameroiden tarkkuus on 13 megapikseliä. Etukameroiden tarkkuus on puolestaan kaksi megapikseliä.

Samsung luottaa pintamateriaaleissa edelleen muovin käyttöön. Tästä huolimatta Galaxy S4:n rakenne on saatu tukevaksi. Infinityn alumiiniseoksesta valmistettu metallikuori on sen sijaan tyylikkäämpi ratkaisu. Samsungin materiaali näyttää sen rinnalla lelumaisemmalta. Infinity on kuitenkin hieman suurempi ja painavampi kuin S4.

Padfone Infinity -luurin harjattu metallipinta tuntuu laadukkaammalta, mutta toisaalta S4 istuu paremmin käteen kokonsa ja pyöristetymmän muotoilunsa ansiosta.

Selvän eron kilpakumppanien välillä huomaa myös peruskäytössä: PadFone Infinityn tapauksessa Androidin käyttöliittymää ei ole suuresti muokattu. S4:n tapauksessa sen sijaan on käytössä Samsungin oma Touchwiz-käyttöliittymä ja lukuisa määrä valmistajan omia ohjelmia. Muutenkin Samsungin puhelin tarjoaa enemmän ominaisuuksia, joista osa on tosin yksittäistä käyttäjää ajatellen melko turhia.

PadFone Infinitynkin mukana on Asuksen omia sovelluksia, mutta laitteen käyttöliittymän toteutus on silti yksinkertaisempi ja täten sen kanssa pääsee nopeammin juttuun.

Kumman valitsisin?

Valttikortit:

Asus PadFone Infinity

Samsung Galaxy S4

Sitten päästäänkin merkittävään asiaan, eli hintaan. Galaxy S4 lähtee omaksi noin 650 eurolla. PadFone Infinity -kokonaisuuden suositushinta on puolestaan tallennuskapasiteetista riippuen 899 euroa tai 999 euroa, eli huomattavasti enemmän.

Jos omistat tabletkoneen ja haluat ainoastaan päivittää älypuhelimesi uuteen, niin näistä kahdesta vaihtoehdosta S4 vetää pitemmän korren monipuolisuudellaan ja alemmalla hinnallaan.

Mutta jos haluat hankkia samassa paketissa huippukännykän ja tabletkäyttömahdollisuuden, niin PadFone Infinity on innovatiivinen ja houkutteleva vaihtoehto tyylikkäissä kuorissa. Pelkkänä puhelimenakin käytettynä PadFone Infinity tarjoaa hyvän käyttötuntuman ja pitkälti samanlaisia ominaisuuksia kuin S4-puhelin. Laturina toimiva tablettitelakka on unelma pitkillä matkoilla, paikoissa joissa ei ole latausmahdollisuutta.

Haittapuolena on kuitenkin, että tabletalusta ei toimi itsenäisesti ilman siihen kytkettyä puhelinta. Ilman puhelinta Infinity Station on kuin akulla ja näytöllä varustettu tyhjä tabletkuori.

Monessa tapauksessa voikin olla kätevämpää ostaa kännykkä ja tabletti tyystin eri laitteina.

Kännyköiden vertailu osoittaa sen, että markkinoille tulee nyt kovaa tahtia kilpailukykyisiä mobiililaitteita. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla, mistä suunnasta tulee seuraava kova hittipuhelin.

Päivitys 11.6.2013: Juttuun päivitetty PadFone Infinityn 32 Gt-version hinta 899 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.