Sami Kapanen lopettaa peliuransa ja aloittaa toimitusjohtajana

Jääkiekkoilija Sami Kapanen lopettaa pelaajauransa ja siirtyy johtotehtäviin.

Viimeiset kaksi kautta jääkiekon SM-liigassa Kuopion KalPassa kiekkoillut Kapanen aloittaa KalPan toimitusjohtajana kesäkuun alussa. Kesäkuussa 37 vuotta täyttävä Kapanen on seuran pääomistaja.

- Joskushan tämä iso ratkaisu pelaamisen lopettamisesta on kuitenkin tehtävä ja nyt aika tuntui oikealta aloittaa uudenlaiset haasteet jääkiekon parissa. Olen laittanut yhtiöön sen verran pääomaa, että motivaatiota löytyy yhtiön kehittämiseen myös tulevaisuudessa, Sami Kapanen kertoo.

Tärkeimpänä tavoitteenaan Kapanen mainitsee KalPan aseman vakiinnuttamisen SM-liigan kärkipäähän. Tätä tukemaan on ensi kauden noin 6 miljoonan euron liikevaihdosta pelaajabudjetin osuus nostettu jo 2,1 miljoonaan euroon.

- KalPan uskolliset yhteistyökumppanit ja hieno savolainen kiekkoyleisö ansaitsevat tämän, Sami toteaa.

Takana mittava NHL-ura

Kapanen oli keväällä 1995 voittamassa Suomen tähän asti ainoaa jääkiekon maailmanmestaruutta, minkä jälkeen hän siirtyi Pohjois-Amerikan NHL-kaukaloihin Hartford Whalersiin. Whalers muutti 1997 Carolinaan ja otti nimekseen Hurricanes. Helmikuussa 2003 Kapanen siirtyi Philadelphia Flyersin riveihin. Hän palasi NHL:stä takaisin SM-liigaan kauden 2007-2008 jälkeen.

Kapanen pelasi NHL:ssä yhteensä 12 kautta tehden 831 ottelussa 189+269=458 tehopistettä. NHL:n pudotuspeleissä Kapanen pelasi 87 ottelua, joissa syntyi 13 maalia ja 22 maalisyöttöä. Lähimmäksi himoittua Stanley Cupia suomalainen pääsi kaudella 2001-2002, mutta Carolina taipui finaaleissa Detroitille otteluvoitoin 1-4.

Maajoukkueessa Kapanen saavutti maailmanmestaruuden lisäksi kolme MM-hopeaa ja kaksi olympiapronssia. Kapanen pelasi maajoukkueessa vielä viime viikolla päättyneissä MM-kisoissa Saksassa. Kapanen merkkautti seitsemässä ottelussa yhden maalin ja yhden maalisyötön.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja