Salviakalkkunaa ja appelsiini-rucolasalaattia

Salviakalkkuna

  • Kokonainen kalkkunanrinta
  • 10 salvianlehteä
  • 25 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • paistinarua

Avaa kalkkunan rinta levyksi kääretortun lailla. Taputtele kalkkunaa kevyesti kelmun alla, jotta saat siitä tasaisen. Levitä salvian lehdet ja voi nokareita päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri rullaksi ja sido paistinarulla kiinni. Paista rullaan väri pannulla ja laita uuniin 160 asteeseen noin 25 minuutiksi, tai kunnes sisälämpö on 65 astetta. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista siivuiksi.

Haalea appelsiini-rucolasalaatti

  • 3 appelsiinia
  • ruukku rucolaa
  • 1 prk säilöttyjä latva-artisokanpohjia
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Kuori appelsiinit paksulti veitsellä. Fileoi lihat appelsiinista. Leikkaa latva-artisokat neljään osaan. Puhdista rucola. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Lämmitä pannu. Paahda pinjansiemeniä, lisää latva-artisokka ja oliiviöljy. Paista hetki. Lisää lopuksi tomaatit, appelsiinit ja rucola. Sekoita ja tarjoile heti.

Lue myös:

    Uusimmat