Salonoja kiinnostunut KHL:n uudesta farmisarjasta

12 KHL-joukkuetta on suoraan valmis perustamaan itselleen farmijoukkueen NHL:n tyyliin.

KHL:n hallitus päätti maanantain kokouksessaan, että liiga saa alleen NHL:n malliin farmiliigan jo kaudeksi 2016-17.

Jokerien hallituksen jäsen Kai Paananen kommentoi tuoreeltaan venäläiselle R Sportille, että farmijoukkue on Jokereille tärkeä asia, mutta siitä pitää sopia Jääkiekkoliiton kanssa. KHL ei kertonut mihin maihin Venäjän ohella farmiliigan joukkueita suunnitellaan.

Jussi Salonoja myöntää olevansa asiasta kiinnostunut.

- Kyllä tämä kiinnostaa, mitä se sitten tarkoittaakaan. Kaikki mahdollisuudet katsotaan, kaikki mahdollisuudet kiinnostaa, että Espoossa pelattaisiin huippujääkiekkoa. Nykyään vaihtoehtoja on enemmän. KHL, sen farmi tai Ruotsin liiga. Katsotaan tilanne ja mihin päästään, Salonoja muotoilee MTV Sportille.

Salonoja omistaa Espoon hallin Metro Areenan. Liikemies haluaa sinne joukkueen, ja on valmis sellaisen omistukseensa hankkimaan. Tai perustamaan.

- SM-liiga on meille ykkösvaihtoehto, Salonoja jatkaa.

Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo haettiin maanantaina konkurssiin. Päätös saa lainvoiman ensi tiistaina. Yhtiön taustahenkilöt yrittävät yhä neuvotella rahoitusta tilanteen ratkaisemiseksi. Salonoja olisi halukas jatkamaan liigajoukkueen toimintaa, tai perustamaan Espooseen uuden SM-liigaseuran. Ovi liigaan saattaa kuitenkin olla kiinni.

- Tässä on viikko aikaa neuvotella. Neuvottelut kääntyvät nyt sinne konkurssipesän suuntaan. Kaikki mahdollisuudet tässä nyt katsotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja