Salo: Bianchilla aivan liikaa vauhtia

Japanin GP:n kisatuomaristossa mukana olleen Mika Salon mielestä Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailunjohtaja Charlie Whiting teki oikean ratkaisun, kun ei ottanut turva-autoa radalle Adrian Sutilin ulosajon jälkeen.

- Se oli ainoa oikea päätös. Se oli yksittäinen kolari yhdessä mutkassa. Ei siitä muutenkaan laiteta aina turva-autoa. Kuskille ei ollut käynyt mitään. Autoa hoidettiin juuri pois siitä. Se oli ihan normi tilanne, Salo toteaa Sutilin ulosajon aiheuttamista toimista.

Sutilin ulosajon jälkeen myös Jules Bianchi ajoi ulos samassa paikassa törmäten nosturitraktoriin, joka oli siirtämässä Sutilin Sauber-autoa.

Sutilin ulosajopaikassa heilutettiin vaaran merkiksi ns. tuplakeltaisia lippuja, jotka edellyttävät kuljettajaa valmistautumaan tarvittaessa pysähtymään, kun Bianchi ajoi paikalle hidastamatta vauhtiaan riittävästi.

- Aivan liikaa vauhtia. Sen näki kaikesta. Ei auto saa lähteä käsistä tuplakeltaisilla, Salo sanoo.

Vesisade yltyi kisan loppua kohden, mutta Salon mielestä turva-autoa ei tarvittu siinäkään tilanteessa. Salon mielestä kuljettajien olisi pitänyt reagoida kelin muuttumiseen rengasvalinnalla.

- Jotkut sanovat, että turva-auto olisi pitänyt tulla sen takia, koska satoi enemmän, mutta ei sade ole koskaan samanlaista. Osa kuskeista kävi vaihtamassa sadekelin renkaat alle uudestaan eikä ajanut niillä käytetyillä, kuluneilla välikelin renkailla, joilla ei kuulu ajaa sellaisessa kelissä muutenkaan. Kyllä se oli ihan oikea päätös.

Lue myös:

    Uusimmat