Mainos

Salibandy vaarallisin urheilulaji

Puolet kaikista urheiluvammoista tulee salibandyssä. Erityisen vaarallinen laji on silmille. Lääkärit haluaisivatkin muuttaa sääntöjä niin, että suojalasit tulisivat pakollisiksi.

Salibandy on lisännyt suosiotaan jo usean vuoden ajan. Pelien kovetessa myös urheiluvammojen riski on kasvanut. Salibandystä onkin tullutkin vaarallisin laji, jos mittarina käytetään vammojen määrää. Puolet kaikista urheilussa tapahtuvista silmävammoista sattuu salibandyssä.

- Tämä näyttää olevan yllättävän merkittävä silmävammojen aiheuttaja. Meilläkin on ollut seitsemän silmävammaa kahden kuukauden aikana, mikä on aika paljon, ja suurin osa näistä on lapsia, sanoo apulaisylilääkäri Jukka Nevalainen Oulun yliopillisesta sairaalasta.

Jopa kahtasataa lentävä reikäpallo on yleisin syy silmävammaan. Läheskään kaikki eivät hakeudu hoitoon silloin, kun vamma ei vaikuta vakavalta.

- Kammiokulman repeäminen silmässä saattaa pitkällä tähtäimellä tehdä silmänpainetaudin, ja silmänpainetauti taas sitten voi olla hankala hoitaa tällaisen vamman jälkeen. Se voi jopa viedä näön vuosien aikana, Nevalainen kuvailee.

Nyt lääkärit haluisivatkin saada sääntömuutoksella suojalasit pakollisiksi kaikille pelaajille.

Tutkimuksen mukaan vamman saaneista noin puolet ilmoitti haluavansa käyttää jatkossa suojalaseja.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.