Mainos

Salamat sytyttäneet tulipaloja ympäri Suomen – Vaasassa kaksi puolen tunnin sisällä

Kova ukonilma on sytyttänyt tulipaloja ympäri Suomen. Tänään iltakuuden aikoihin syttyi Vaasassa kaksi eri omakotitaloa tuleen puolen tunnin sisällä. Kaikissa paloissa on vältytty henkilövahingoilta.

Pohjanmaan pelastuslaitos sai kello 17.32 hälytyksen rakennuspalosta Palonkujalla. Kun palokunta pääsi paikalle, oli talo jo ilmiliekeissä.

– Kyseessä oli noin sadan neliön omakotitalo, joka tuhoutui palossa. Lähistöllä oli ollut ukonilma palon syttymishetkellä. Vahva epäilys on, että tulipalo johtui salamasta, kertoo päivystävä päällikkö Thomas Nyqvist Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Toisesta tulipalosta tuli ilmoitus vain puolisen tuntia ensimmäisen jälkeen. Ainmaantieltä kirjattiin hälytys rakennuspalosta kello 18.01.

– Siinäkin epäillään, että tulipalo johtui salamasta. Kaksikerroksisen omakotitalon pohjakerroksessa, sähkökeskuksen lähellä, syttyi palo. Se onneksi rajoittui syttymistilaan, sanoo Nyqvist.

Ukonilma aiheuttanut tulipaloja ympäri Suomea

Vaasan kaakkoispuolella Ilmajoella on myös loimunnut tulipalo, jonka syttymissyynä saattaa olla salamanisku. Pelastuslaitos tiedotti illalla puoli kahdeksan aikaan, että tuleen syttynyt rakennus, jossa on sikala, hevossuoja, lämpökeskus ja varasto, on saatu sammutettua.

– Eläimet on saatu suojattua. Syttymissyystä ei ole tietoa, alueella on ollut ukkosta, lukee tiedotteessa.

Juukalla taas ukonilman synnyttämät salamat välittivät virtaa kahden omakotitalon sisälle, puhelinlankoja pitkin. Liekit löivät pistorasioissa asti, mutta pahemmilta tuhoilta vältyttiin.

Karstulassa iski salama viiden aikaan iltapäivällä varastona toimivaan navettaan, jonka katto syttyi tuleen.

Ukkonen on myös aiheuttanut tulipalon alkuja yön aikana ainakin Varsinais-Suomessa ja Etelä-Savossa. Juvalla salamanisku sytytti tuleen kesämökin, mutta pelastuslaitoksen nopean toiminnan ansiosta henkilövahingoilta vältyttiin.

Paraisilla salaman epäillään puolestaan sytyttäneen tuleen kaksi varastorakennusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.