Salakuvat: Jaguarilla putkessa jo toinen maasturi

Jaguar esitteli juuri ensimmäisen SUV-mallinsa, joka kulkee nimellä F-Pace. Nyt salakuvaajan linssiin on osunut jo brittien toinen maasturitulokas.

Jaguarin ensimmäinen katumaasturi saa pikkuveljen vuonna 2018. Silloin valmistajalla on suunnitelmissa esitellä samaan konserniin kuuluvan Range Rover Evoquen kanssa pitkälti yhtenevä nimellä E-Pace kulkeva malli. Muotoilun osalta E-Pace tulee noudattelemaan F-Pacen aloittamaa muotokieltä. Valoissa on samaa tyyliä kuin koko muussa mallistossa ja takavalot noudattelevat F-Typen aloittamaa viirumaista ilmettä. Laajemmissa linjoissa, kuten nousevassa kylkilinjassa ja laskevassa kattolinjassa on kuitenkin nähtävissä yhteneviä piirteitä Evoqueen.

Jaguar E-Pace tulee rakentumaan uudelle pohjalevylle, jota käytetään myös Land Rover Discovery Sportin kohdalla. Tämän myötä E-Pacen akseliväli sekä raideleveys ovat suuremmat kuin Range Rover Evoquessa. Tämän lisäksi alustan suunnittelussa on otettu huomioon nykyinen sähköistymiseen menevä trendi ja pohjalevyssä on jätetty tilaa myös akustoille. Tarjolle voi olla tulossa puhdas sähköauto, tai ainakin hybridiversio. Polttomoottoreiksi on tulossa tarjolla konsernin uusia nelisylinterisiä ja kaksilitraisia moottoreita. E-Pace tulee todennäköisimmin tarjolle sekä etu- että nelivetoisena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja