Salainen raportti: Venäläishävittäjät pakenemassa räjähtelevältä Krimiltä – turisteja tilanne ei hetkauta: "Aiomme jäädä ja rentoutua upeassa auringossa"

Krimillä absurdi tilanne: Jopa venäläiset hävittäjäkoneet lentävät pakoon Ukrainan iskuilta, mutta rantalomailijat jäävät 1:49
MTV Uutiset Live käsitteli aihetta maanantaina: Pakenevatko venäläishävittäjät Krimiltä?

Salaisen raportin mukaan Venäjä saattaa pian siirtää koko hävittäjäkalustonsa pois Krimiltä.

Naton raportin nähnyt yhdysvaltalaismedia Business Insiderin mukaan syynä hävittäjien siirtoon on hyvin todennäköisesti se, että Ukraina on onnistunut tuhoamaan viime aikoina useita Venäjälle tärkeitä ilmatukikohtia Krimillä.

Ukraina ei ole virallisesti ottanut vastuuta ilmatukikohtaiskuista. Katso Maxarin satelliittikuvamateriaalia tuhoutuneista lentotukikohdista yläpuolelta.

Raportin mukaan Krimillä on meneillään tällä hetkellä hävittäjien joukkopako.

Naton tietojen mukaan ainakin kymmenen Venäjän ilmavoimien hävittäjää olisi toistaiseksi siirretty pois Sevastopolin lähellä sijaitsevalta Belbekin lentoasemalta. 

Belbek on Venäjälle äärimmäisen tärkeä lentotukikohta, joka on tarjonnut ilmatukea Etelä-Ukrainassa sekä Mustanmeren alueella.

Venäläinen turisti: "Aiomme jäädä tänne, iloita ja rentoutua upeassa auringossa"

Vaikka venäläishävittäjiä on siirretty pois Krimin alueelta, on Mustanmeren rannalla edelleen paljon venäläisiä turisteja nauttimassa rantalomakohteesta. 

Venäläinen Yuri Zmamenksiy kertoo, ettei aio muuttaa lomasuunnitelmiaan, vaikka horisontissa räjähtelee.

– Aiomme jäädä tänne, iloita ja rentoutua upeassa auringossa ja meressä syksyyn asti, Yuri kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat