Mainos

Saksalaispelaaja iloitsi finaalipaikasta – "Jääkiekkoa näytetään kotona telkkarissa"

3:10

Saksa saavutti jääkiekossa sensaatiomaisesti olympiafinaalipaikan voitettuaan Kanadan 4-3. Haastattelussa ottelun jälkeen saksalaispelaajat vaikuttivat epäuskoisilta, mitä oli tullut tehtyä.

– Kyllä on urani suurin hetki. Olen pelannut Saksassa finaaleja, mutta tämä on olympiavälierä. Hieno hetki Saksan jääkiekolle, kommentoi Saksan hyökkääjä Felix Schütz MTV Sportille.

Schütz painotti, ettei Saksa voittanut onnella.

– Meillä on ollut onneakin peleissämme mukana, mutta tässä turnauksessa olemme osoittaneet osaavamme pelata luottavaisesti. Johdimme Kanadaa vastaan kahden erän jälkeen 4-1 ja olisimme voineet tehdä viidennenkin maalin. Se osoitti, että ansaitsimme todellakin voittomme.

Schützin mukaan Saksan vahvat otteet ovat yllättäneet otteluissa suosikkina olleet vastustajat.

– Ruotsikin vaikutti hermostuneelta puolivälierissä. He tajusivat, että me saksalaiset osaammekin pelata. Kun sen tajuaa, on se melkein myöhäistä. Näin kävi Kanadallekin. He laittoivat kaiken peliin, kun johdimme 4-1. Saivat sen jälkeen pari onnekasta pomppua ja olivat mukana pelissä, mutta pelasimme itse vahvasti ja voitimme pelin.

Saksa voittaa vähintään olympiahopeaa. Schütz painottaa, ettei Saksaa voi silti lukea suureksi jääkiekkomaaksi.

– Saksan jääkiekko on yhä kaukana muista maista, mutta tämä joukkueemme on yhtenäinen. Ruotsi ja Kanada kokoavat joukkueensa joka puolelta ja se vaikeuttaa kemiaa. Me olemme pelanneet yhdessä vuosia ja tunnemme toisiamme jo juniorimaajoukkueista.

Jääkiekon näkyvyys on ollut Saksan mediassa vähäistä. Schützin mukaan Saksan finaalipaikka on tärkeä koko lajin kannalta.

– Varmasti jääkiekko saa meillä lisää suosiota. Näitä pelejä näytetään meillä kotona telkkarissa. Tavallisesti Saksassa näytetään vain jalkapalloa, eikä jääkiekosta välitetä telkkarissa hittoakaan. Sunnuntaina olemme vahvasti esillä. Erityinen hetki, joka ei tapahdu joka vuosi. Lapset varmasti katsovat peliä ja toivottavasti saamme lisää jääkiekon harrastajia sitä kautta.

Venäläiset lähtevät sunnuntain finaaliin suosikkeina. Schütz lupaa laittaa vastustajat koville.

– Tunnen Venäjän valmentajan ja apuvalmentajan. He olivat aiemmin Saksassa. He tietävät meidän saksalaisten mentaliteetin. Tietävät, että pelaamme kovaa. Olen varma, että he kunnioittavat meitä. Tulee varmasti tiukka peli.

Buffalo Sabres varasi Schützin neljännellä kierroksella 2006, mutta NHL:ssä hän ei ole pelannut yhtään ottelua. Nykyisin Saksan pääsarjan DEL-liigan Kölner Haiessa pelaava Schütz, 30, on vuosien varrella pelannut AHL:ssä, KHL:ssä ja SHL:ssä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.