Saksalaismiestä epäillään vaimonsa julmasta kiduttamisesta – nainen kertoi olleensa vankina 12 vuotta

Saksalaismies on pidätetty epäiltynä vaimonsa kiduttamisesta, raiskaamisesta ja vangitsemisesta pariskunnan kotiin Forbachissa, itäisessä Ranskassa. Vaimo kertoi poliisille olleensa vangittuna vuodesta 2011 lähtien, paikallinen syyttäjä kertoi maanantaina.

53-vuotias saksalaisnainen löydettiin puolialastomana ja pää ajeltuna poliisin mennessä asunnon makuuhuoneeseen. Hän oli käyttänyt asunnon puhelinta soittaakseen Saksan poliisille, joka puolestaan otti yhteyttä Ranskan poliisiin, kertoi syyttäjä Olivier Glady toimittajille.

– Poliisi pidätti miehen ja otti säilöön, hän kertoi ja lisäsi poliisin tutkivan syytteitä vangitsemisesta, raiskauksesta, kidutuksesta ja "barbaarisesta käytöksestä".

Metzissä toimiva poliisi, joka Ranskan median mukaan tutkii tapausta, kieltäytyi kommentoimasta asiaa ja ohjasi medialta tulevat tiedustelut syyttäjän virastoon.

Asiasta kertova uutistoimisto Reuters ei saanut välittömästi yhteyttä pidätetyn miehen edustajiin.

Syyttäjä Gladyn mukaan 55-vuotias mies oli pidätettynä ollessaan kertonut poliisille vaimonsa kärsivän määrittämättömästä sairaudesta. Syyttäjän mukaan mies ei ole Ranskan viranomaisille entuudestaan tuttu.

Glady vähätteli ranskalaismediassa olleita väitteitä asunnossa olleista metallipalkeistä, joita olisi käytetty vaimon telkeämiseen. Hänen mukaan palkit oli asennettu estämään pariskunnan yhdeksän kissan pakeneminen talosta.

Hän kertoi myös, ettei poliisi ei löytänyt jälkiä verestä tai väkivallasta löytäessään naisen.

Lue myös:

    Uusimmat