Saksalaislehti: Schäuble esittää Kreikalle väliaikaista euroeroa

Saksan valtiovarainministeriö esittää Kreikan väliaikaista erottamista eurosta, uutisoi saksalaislehti Frankfurter Allgemeine näkemänsä linjapaperin perusteella.  

Lehden mukaan Saksan valtiovarainministeriö pitää Kreikan uusia esityksiä riittämättöminä uusien tukineuvottelujen aloittamiseen. Tilanne voitaisiin ratkaista siten, että Kreikka erotettaisiin vähintään viideksi vuodeksi eurosta.

Linjapaperissa esitetyn toisen vaihtoehdon mukaan Kreikan pitäisi tarjota merkittävästi kattavampia uudistuksia ja myydä valtion omaisuutta 50 miljardin euron arvosta.

– Kyse on sisäisestä paperista, sitä ei jaettu tänään euroryhmän kokouksessa, sanoi paperin nähnyt lähde uutistoimisto AFP:lle.

Myös kreikkalaislähteet kertoivat Reutersille, että Kreikan euroeroa tai muita paperiin sisältyviä esityksiä ei ole nostettu euroryhmässä esiin.  

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble on suhtautunut alusta asti hyvin skeptisesti Kreikan nykyhallitukseen ja maan jatkotukeen. Liittokansleri Angela Merkel edustaa myös skeptistä, mutta maltillisempaa linjaa.  

Lue myös:

    Uusimmat